Entuziasm sau somnolenta spirituala

0
93

Într-o zi o familie care conducea o ruota de vacanta, a oprit în fata unei biserici. Chiar în acel moment pastorul se pregatea sa urce în masina si sa plece spre casa. Dorind sa fie politicos si sa-i întîmpine pe musafirii neasteptati, pastorul a mers la acea familie exprimîndu-si admiratia pentru rulota lor.
Vazîndu-l interesat de rulota , soferul i-a spus cu oarecare mîndrie : “în aceasta rulota pot dormi opt persoane”! Apoi l- întrebat pe pastor : “care este capacitatea bisericii tale ? Pastorul i-a raspuns cu o adînca durere în glas : ” În aceasta cladire dorm aproape optzeci de persoane “!

Este stînjenitor cum unele biserici din vremurile noastre nu se mai seamana cu biserica primara. Atunci s-a auzit sunetul unui vînt puternic, au fost vazute limbi de foc, ucenicii vorbeau în limbi noi si mii de oameni se alaturau bisericii în fiecare zi. Era un entuziasm general !

Într-un orasel un motociclist a oprit la o statie de benzina pentru a alimenta. În timp ce platea pentru benzina ce-a cumparat-o, a întrebat pe omul de serviciu : “Pot gasi un loc prin apropiere pentru a servi masa ? Acesta i-a spus : “Nu este nici un loc pe aproape, ci numai o mica cafenea la capatul strazii , dar si aceasta închide la ora 18.oo.!

Dar ce locuri aveti pentru distractie în acest oras ? a întrebat motociclistul, daca si aceasta mica cafenea închide la ora 18 ? Cu resemnare , omul de serviciu de la statia de benzina i-a spus : “Oamenii din oras nu mai au nici o distractie, pentru ca L-au primit pe Isus în inima lor !

Pentru unii crestini se împlinesc spusele omului de serviciu ! Pentru ei întoarcerea la Dumnezeu a însemnat moartea oricarui entuziasm. Dumnezeu nu vrea sa petrecem în felul lumii , dar bucuria si entuziasmul trebuie sa ramîna în viata noastra si sa se exprime în slujirile din biserica si în toate celelalte activitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.