Credinta persevereaza

0
66

Neil T. Anderson, în cartea sa :”Victorie asupra Întunericului”, descrie viata unei fetite care s-a nascut cu probleme majore de sanatate. Avea o stare de paralizie care i-a afectat piciorul stîng. Ea s-a nascut într-o familie crestina numeroasa, dar cînd fratii si surorile sale alergau si se jucau prin curte , ea trebuia sa mearga sprijinita de cîrje.

Voi putea sa pasesc vreodata singura si sa ma joc ca ceilalti copii ? a întrebat-o pe mama ei . Trebuie sa ai credinta , i-a raspuns mama; daca vei crede din toata inima ta, atunci Dumnezeu îti va împlini aceasta dorinta!

Ascultînd-o pe mama ei , fetita a început sa creada în Dumnezeu si sa exerseze în fiecare zi cu multa constiinciozitate, toate exerciitiile pentru recuperare. A lasat cîrjele si a început sa mearga sprijinindu-se de fratii si surorile sale.

La aniversarea vîrstei de 12 ani, ea i-a surprins pe parinti si pe doctorul care o îngrijea , cînd a pasit prin camera în jurul lor, fara nici un ajutor. Din acea zi nu si-a mai luat cîrjele niciodata.

Dorinta ei a fost sa joace baschet . a început sa mearga la antrenamente si sa se pregateasca împreuna cu sora sa mai mare. Într-o zi a cerut antrenorului sa-i permita sa se antreneze zilnic cu zece minute mai mult decît celelalte colege.

La început, antrenorul a crezut ca ea glumeste. Vazînd-o foarte serioasa, a acceptat însa provocarea ei. Lucrînd din greu, într-un an de zile a ajuns sa fie cea mai buna din echipa.

În timpul campionatului scolar de baschet, unul dintre antrenori a observat abilitatile ei exceptionale si a încurajat-o sa se înscrie în concursul pentru alergari. Dupa multe antrenamente, ea a început sa cîstige în competitiile locale , ajungînd foarte repede si în fazele nationale.

La vîrsta de 16 ani , a ajuns sa fie cea mai rapida alergatoare din SUA. La Jocurile Olimpice din Australia, a facut parte din echipa care a cîstigat la stafeta de 400 m.

Patru ani mai tîrziu , la Roma,a cîstigat la 100m si 200 m . Iar împreuna cu colegele ei de la stafeta de 400 m. au realizat un nou record mondial. În acelasi an lui Wilma Rudolph, i s-a oferit premiul pentru cel mai bun sportiv amator din SUA. Credinta si munca ei asidua i-au fost rasplatite.

Sunt oameni care resemnati din cauza situatiei în care au ajuns, nu mai încearca nimic. Credinta însa ne da putere si ne motiveaza sa facem lucruri la care nici nu ne-am gîndit. Cu ajutorul lui Dumnezeu , putem împlini lucruri pe care altadata le consideram imposibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.