Dumnezeu este maret

0
57

În anul 150 înainte de Hristos, a trait un om numit Hiparcus. El a ajuns la convingerea ca sunt exact 1026 de stele în univers. Dupa 1.500 de ani Galileo Galilei, folosind telescopul pe care l-a inventat, privind la cer, a vazut de mult mai multe ori acest numar de stele.

Acum stim ca sunt mai mult de 100 de miliarde de stele numai în galaxia noastra. Si sunt milioane de alte galaxii.
Poti sa-ti imaginezi acesta ? Milioane si milioane de sisteme solare ca cel în care este cuprins pamîntul ? Cît de mare este universul ? Este greu de gasit un raspuns ! Pe data de 23 februarie 1987, un astronom a vazut cu ochiul liber explozia unei supernove si lumina puternica care a fost generata . Aceasta a declansat într-o secunda mai multa energie decît cea pe care soarele o emana în mii de ani.

Nu au fost nici un fel de consecinte ,pentru ca de fapt aceasta supernova a explodat cu 1.700 de ani în urma. A fost nevoie de un timp asa de mare pentru ca lumina produsa de aceasta explozie sa ajunga pîna la noi.

Va puteti imagina un Dumnezeu pentru care timpul nu exista ? Noi vorbim despre vesnicie si multi gîndesc ca vesnicia este un timp foarte lung. Nu-i adevarat ! Vesnicia înseamna de fapt absenta timpului !

La muzeul din Los Angeles, la intrare este desenata o banda cu reprezentarea grafica a timpului. Sunt reprezentate cele 5 miliarde de ani ( dupa estimarea evolutionista) ale istoriei pamîntului. Aceasta banda este lunga de 25,84 m Stiti ce lungime are portiunea ce reprezinta istoria omului ce a trait în pesteri pîna la cel care a calcat pe luna ? Lungimea acestei sectiuni este de numai 3,4 cm. !

Trebuie sa ne amintim ca pentru Dumnezeu timpul nu exista. Timpul este o masura conventionala dupa care noi evaluam lucrurile. Dumnezeu ne priveste însa dintr-o alta perspectiva. Multi îl considera pe Dumnezeu prea mic, încercînd sa-l zugraveasca dupa propria imagine. El este nemarginit,atotputernic, suprem si perfect. El este dincolo de imaginatia noastra.

Cu toate acestea ne cunoste în mod personal si ne stie chiar si numarul perilor de pe cap. Unui astfel de Dumnezeu trebuie sa ne închinam si sa-i slujim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.