Dragostea se jertfeste pe sine

1
73

Dragostea este gata de jertfa. Numai dragostea L-a condus pe Domnul Isus la cruce. “Noi iubim “! spune Ioan în epistola sa: ” pentru ca El ne-a iubit întîi”!
Dragostea nu ne face neaparat bogati, sau sanatosi. Uneori aceasta cere un pret foarte mare. Domnul Isus, a platit acest pret si ne-a lasat un exemplu demn de urmat : “Iubiti-va unii pe altii” ; spunea El,”asa cum Eu v-am iubit “!

Dragosea pe are o aratam în partasia pe care o avem unii cu altii este de fapt dragostea pe care am primit-o de la El.

Presedintele Ronald Reagan a spus odata o întîmplare care ilustreaza jertfa dragostei : În timpul celui de-al II lea Razboi Mondial, fiind în armata americana, avea datoria de a citi si verifica scrisorile de recomandare. Multe dintre aceste scrisori descriau fapte de vitejie , avînd recomandarea pentru cei care le-au savîrsit sa primeasca “Medalia de Onoare a Congresului ”

Într-o scrisoare, se povesteste despre un puscas care a fost prins în carlinga unui bombardier B 29 , în timpul unui bombardament. Trenul de aterizare al acestui aparat a fost distrus, iar pilotul nu stia daca mai poate sa aduca avionul la sol fara ca puscasul sa nu fie omorît.

Ajuns deasupra aeroportului, pilotul a cerut celorlalti soldati sa sara din avion folosind parasuta. Cînd ultimul soldat a sarit, pilotul si-a scos parasuta si-a spus puscasului imobilizat : ” sergent ; împreuna, trebuie sa reusim sa facem ca acest avion sa aterizeze si sa scapam cu viata”!

Pilotul nu l-a parasit pe tînarul puscas , chiar daca a trebuit sa-si riste viata . Aceasta este o dovada a dragostei. Acest fel de dragoste l-a înaltat pe Domnul Isus pe cruce, penru ca sa ne aduca salvarea. El nu ne-a abandonat ; ci a venit sa fie cu noi , sa ne smulga din moarte la viata si sa ne libereze din chingile pacatului care ne-a prins.

1 COMENTARIU

  1. am auzit ca acest om a fost un exemplu pt noi si eu sint de aceas religie ca billy dar parerea mea ca nu raligia e inportanta ci credinta tasi cea ce faci cum te comporti domnul sa ne ajute sa iubim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.