Dragostea depaseste barierele

0
53

Stiti ca la începutul secolului 20, acesta a fost anuntat a fi un secol crestin ? Oamenii din acea vreme credeau ca la sfîrsitul celui de-al doilea mileniu , oamenii vor ajunge sa traiasca în unitate si armonie ! Cu durere trebuie sa spunem ; n-au avut dreptate !

Natiunile sunt divizate si învrajbite . Vedem aceasta în Orientul Mijlociu, în Nordul Irlandei, si-n Africa. În toata lumea natiunile nu numai ca lupta una împotriva alteia , dar au si multe conflicte în interior. Conflictele, dezbinarile si razboaiele, sunt probleme la fel de vechi ca si umanitatea.

A fost foarte interesant pentru mine sa citesc undeva despre originea obiceiului de-a ridica mîna atunci cînd salutam pe cineva : În antichitate oamenii întîmpinau pericole la orice pas. Cînd un calator întîlnea pe cineva pe care nu-l cunostea, în mod automat ridica mîna sa-si ia arma din spate. Cei doi cu armele pregatite de lupta se roteau unul în jurul celuilalt , pîna descopereau care este situatia de fapt. Cînd acestia cunosteau ca nu este nici un pericol, îsi ridicau mîna dreapta , mîna care purtase arma, ca semn al acceptarii si de salut de bun venit.

Mi se pare ca în lumea în care noi traim, înca ne mai dam tîrcoale unul celuilalt ! Natiunile lumii nu sunt pregatite sa-si dea mîna ; Sunt atîtea diviziuni suspiciuni si conflicte. În potirul de natiuni amestecate din America, nu s-a reusit sa se realizeze o omogenitate. Nu suntem o familie solida , ci o aglomerare de oameni , traditii si chiar limbi !

Vom depasi oare vreodata specificul nostru etnic , cultural si rasial , devenind cu adevarat una ? Vom ajunge la aceasta binecuvîntare numai daca barbati si femei, copii ai lui Dumnezeu, vom fi determinati sa trecem barierele si sa ne acceptam în dragoste , asa cum suntem !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.