Depaseste barierele

1
42

Cînd fostul senator si vicepresedinte , Hubert Humprey, a murit , a fost organizat un ceremonial de înmormîntare în Rotonda Capitoliului din U.S.

Elita Washingtonului, s-a adunat pentru a spune “la revedere ” prietenului si colegului lor.

Richard Nixon, a fost si el prezent în acea zi. El era singur ,deoparte, chiar daca era pazit de garda lui de corp. Howard Baker, amintindu-si de acea zi a spus : ” nimeni nu a vorbit cu el”, “Toti se temeau de el “. Aceasta solemnitate solitara s-a sfîrsit atunci cînd presedintele Jimmy Carter, a mers la domnul Nixon, i-a strîns mîna si i-a spus bun venit la Washington.

Revista Newsweek , a aratat ca acest act simplu de umanitate si compasiune, a schimbat viitorul lui Nixon. ” Daca a fost un punct de cotitura în ratacirea lui Nixon, atunci cu siguranta poate fi considerat acesta”

Este o vreme cînd cineva trebuie sa riste, sa actioneze cu compasiune si sa escaladeze zidul ostilitatii, cineva trebuie sa exprime dragostea , printr-o mîna întinsa !. Domnul Isus a facut-o !
Nu exista o ilustratie mai potrivita decît cea petrecuta în momentul cînd Domnul Isus a murit. Ce ne spune evanghelistul Luca ca s-a întîmplat înainte ca Domnul Isus sa-si dea ultima suflare ? A întins mîna dragostei pentru un tîlhar ! Domnul Isus a depasit zidul ce-i separa pe cei prezenti lînga cruce. Si-a vorbit tîlharului ca va fi cu El în rai chiar în aceeasi zi .

Dar a mai fost darîmatsi un alt zid : dupa trei ore de întunerec, vreme în care soarele si-a ascuns fata, perdeaua templului se rupe !

Perdeaua care-i separa pe oameni de “Sfînta Sintelor” , a fost despartita în doua. Zidul final ce prefigura separarea omului de Dumnezeu, a fost darîmat. Aceasta s-a întîmplat datorita jertfei Domnului Isus.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.