Dovada învierii

1
139

Învierea a adus în viata ucenicilor si a celor ce au urmat pe Domnul Isus, o schimbare radicala. Ei si-au schimbat chiar si ziua de închinare: din sîmbata, ziua de odihna rînduita de Lege, în duminica, ziua învierii . Desi învierea este un fapt istoric dovedit de atîtea marturii, sunt multi care înca nu pot sa creada acest adevar !

În cimitirul din Hanover , Germania, este un mormînt placat cu placi mari de granit si marmora, fixate solid pe un cadru de fier si beton. Acest mormînt apartine unei doamne care nu credea în învierea mortilor.Ea a lasat prin testament urmasilor sai porunca de a-i consolida în asa fel mormîntul, încît daca va fi o înviere sa nu poata iesi din el.

Pe acest mormînt ea a cerut sa fie fixata o placa funerara cu inscriptia :” Acest mormînt nu se va deschide “!

Dealungul timpului însa, o samînta de stejar a cazut într-o fisura a marmorei si-a peretelui de beton si a început sa creasca. Noul pomisor alimentat de apa care se scurgea de pe mormînt se dezvolta tot mai mult, marind acea fisura. În zilele care au urmat vîntul a adus praf care s-a depus în acea fisura facilitînd cresterea pomului. În decursul anilor acea mica samînta a ajuns un pom viguros, care a împins deoparte pietrele de granit si zidul de beton , deschizînd mormîntul !

Acea mica samînta a demonstrat înca odata ca moartea a fost învinsa . Învierea Domnului Isus ne asigura ca orice mormînt se va deschide , iar pentru toti cei credinciosi , exista speranta !

1 COMENTARIU

  1. iubiti frati iubesc foarte mult aceste ilustrati si mi place sa citesc din ele copiilor in fiecae seara la altar dar la aceasta ilustratie in introducere a ti introdus un neadevar in Scriptura nu exista nici odovada ca apostalii Domnului ar fi schimbat ziua de inchinare iar Domnul Isus a afirmat ca mai repede va trece cerul si pamantul decat sa traca o iota din Lege daca a ti cerceta istoria Biserici a ti observa ca aceasta sa facut treptat datorita persecutilor la care crestini erau supusi fiind confunadti cu iudeii dupa cele doua mari revolte ale acestora din anii 70dc si 132dc ma rog bunului Dumnezeu sa va indemne sa cercetati aceasta problema mai ales ca in Biblie se afirma in Isaia 66 caSabatul va fi sarbatorit si pe noul pamant si de fapt sabatul este o sarbatoare a creatiunii vezi gen2 un semn ca Domnul ne sfinteste ezec20:12 ca noi apartinem Domnului ezech20
    ;20va iubesc va multumesc pt materialele timise si sper sa ne intalnim pe noul panant Domnul sa fie cu voi

    ;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.