Cuvîntul atentioneaza !

0
50

Într-una din nuvelele sale Sarah Orne, descrie un fapt neobisnuit observat odata pe terenul proprietate privata a unui capitan de vapor. Ea a vazut un numar de aragi de lemn vopsiti strident , înfipti în pamînt în mod neregulat pe toata suprafata gradinii ! Surprinsa , a întrebat pe capitan : “De ce ai înfipt aragii astfel”?

Elliah Tilley, proprietarul gradinii i-a raspuns: ” Cînd am cumparat gradina, am încercat sa fac o aratura adînca, pentru a avea o recolta buna. Nu mica mi-a fost mirarea cînd plugul se înfingea adînc si nu mai înainta ! Cînd am cautat sa vad ce se întîmpla , am descoperit ca erau pietre mari , ascunse sub stratul de pamînt de la suprafata. Aceste pietre mari nu numai ca au frînat înaintarea , dar de nenumarate ori mi-a îndoit si plugul. ! De aceea am pus acesti aragi ; pentru a sti unde sunt pietrele ascunse , ca sa le pot ocoli .

Predicatorul John Kllinger a spus : asemenea acestor aragi ( jaloane) sunt si cele 10 porunci. Ele ne arata unde este pericolul. Ocoleste aceste locuri si nu ti se va stirbi plugul vietii ! Tinerilor; daca va plîngeti de ce parintii vostri v-au pus asa numitele restrictii uneori, nu uitati ca ei încearca sa va pazeasca de raniri, probleme si muscaturi ale pacatului. Cu alte cuvinte, ei doresc ca voi sa nu faceti aceleasi greseli pe care le-au facut ei, sau unii dintre iubitii vostri !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.