Cauta raspunsul

0
52

Scriitoarea crestina Linda Ferree în una din cartile sale a scris : ” La începutul vietii mele crestine, aveam o credinta fragila. Am ramas însa statornica, pentru ca în acele momente am pus o multime de întrebari si am admis îndoielile din inima mea. Mai tîrziu mi-am dat seama ca cercetînd Scriptura si vorbind cu alti crestini despre întrebarile si îndoielile mele , a fost calea aprin care am fost întarita în credinta. Am descoperit ca si altii aveau aceleasi întrebari si discutînd împreuna am gasit raspunsurile”.

Linda Ferree, stia ca nu-i gresit sa ai întrebari si semne de îndoiala. Ea a spus ca se bucura atunci cînd aude întrebari , pentru ca stie ca acestea vor conduce pe cei ce cauta raspuns, la o crestere în credinta si a staturii lor spirituale.

Asa i s-a întîmplat si lui Toma. El s-a framîntat cu îndoiala din inima lui si cu multele întrebari la care n-a gasit raspuns timp de o saptamîna. Cu toate acestea el a continuat sa se întîlneasca cu ceilalti ucenici. N-a fost exclus din cercul partasiei pentru ca mai avea îndoieli si nu-i putea crede pe ceilalti. Aceasta atitudine spune mult despre ceea ce trebuie sa fie o biserica. Noi nu-i excludem pe oameni doar pentru ca ei înca mai cauta, sau au îdoieli.

Aceasta cautare poate fi calea prin care se poate ajunge mai tîrziu la o întarire a credintei . Aceasta a fost si experienta traita de Toma.

Daca ai îndoieli si întrebari în inima ta , nu înceta a cauta raspunsul Scripturii , pentru ca în acest fel sa fii întarit în credinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.