Asculta armonia Cuvîntului

0
43

În poemul epic Homerian “ODISEEA”, sunt prezentate niste creaturi mitice numite “sirene”. Aceste fiinte demonice avînd o înfatisare ciudata, jumatate pasari si jumatate femeie, locuiau în insulele stîncoase din ocean. În jurul tarmurilor acestor insule, erau multe stînci ascunse de apa reprezentînd o adevarata capcana pentru orice nava. Cînd o nava se apropia de acea zona, sirenele începeau sa cînte atragînd si acompaniind marinarii în drumul spre moarte.

Cînd Odiseus a ajuns cu nava pe care o conducea în dreptul acestor insule, a poruncit tuturor marinarilor sa-si astupe urechile, ca sa sa-i fereasca de cîntecele provocatoare ale sirenelor. Apoi a cerut marinarilor sa-l lege de un catarg, ca nu cumva în timp ce vor trece pe lînga aceste insule sa-si schimbe schimbe ordinile. În acest fel, acest echipaj a reusit sa treaca pe lînga insulele misterioase pline cu atîtea curse ce-i atrageau spre moarte , fara probleme.

Într-o alta ocazie însa, cînd corabia condusa de Orfeus, a ajuns în dreptul acestor insule, orfeus a luat harfa si a început sa cînte. Cîntecul sau a fost atît de încîntator încît niciunul dintre marinari n-a mai ascultat cîntecul sirenelor !

Si noi trebuie sa ne umplem viata cu o melodie care sa ne faca sa nu mai auzim muzica ispititorului ! Dar cum sa procedam ? Cum sa aplicam aceisi strategie pentru a scapa de înfrîngerea ispitelor ? Trebuie sa-l lasam e Domnul Isus sa fie armonia vietii noastre si sa auzim numai cuvîntul Lui !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.