Arata bunavointa

0
42

Unul dintre filmele muzicale de succes ale lui Andrew Lloyd poarta numele “Mizerabilii”.Actiunea cestui film este inspirata din cartea cu acelasi titlu , a lui Victor Hugo. Personajul principal al filmului , este Jean Valjean. El a fost orfan de mic copil si a crescut îngrijind de sora sa ce a ramas vaduva cu sapte copii.

Cu toate ca muncit din greu, n-a cîstigat niciodata îndeajuns ca s-o ajute pe sora lui si familia ei sa scape de saracie. Ca sa-i scape pe nepotii lui de foame, într-o zi Jean Valjean a furat multa pîine de la o brutarie.

A fost arestat imediat si condamnat la închisoare. În timpul întemnitarii, inima lui s-a aprins de furie si amaraciune. Dupa ce si-a petrecut aproape jumatate din viata în închisoare, Valjean este eliberat ajungînd sa-si duca viata într-o lume care nu-l mai dorea. Trecutul sau cu antecedente îi cauza multe probleme oriunde ar fi ajuns. Todeauna era respins si neacceptat.

Cîd toti îi închideau usa , a fost primit de o familie îngaduitoare a unui episcop. Familia acestui episcop l-a tratat pe Valjean cu bunatat; i-a dat de mîncare si i-a pregatit o camera unde sa poata dormi. Si în noul context în inima lui Valjean , mînia si resentimentele clocoteau. În timpul noptii , a furat din casa episcopului toata argintaria si a plecat.

A doa zi soldatii au venit la familia episcopului, avîndu-l cu ei pe Valjean încatusat.
Acestia au gasit toate vasele de argint furate si earu pregatiti sa-l întemniteze din nou pe cel ce tocmai scapase de la închisoare. Episcopul însa , l-a salutat pe Valjean cu bunatate si-a marturisit ca el i-a dat argintaria lui Valjean. Auzind aceasta marturisire, soldatii l-au eliberat pe cel ce voiau sal reîntemniteze si au plecat.

Lui Valjean nu-i venea sa creada ca episcopul i-a daruit toata argintaria si nu întelegea de ce acesta a fost gata sa spuna o minciuna pentru a-l scapa de soldati si condamnare. Avea sa gaseasca raspunsul mai tîrziu cînd episcopul i-a spus : Jean Valjean; “fratele meu” ; “tu nu mai apartii raului, ci binelui “! Eu am platit, pentru ca sufletul tau sa fie eliberat de gîndurile negre de ura si amaraciune, pentru ca de acum înainte sa-i apartina lui Dumnezeu.

Din acele momente viata lui Valjean n-a mai fost la fel. A parasit casa episcopului fiind un alt om. Schimbat datorita faptului ca cineva l-a tratat cu bunavointa !

Domnul Isus a spus : ” Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc , binecuvîntati pe cei ce va blastama si rugati-va pentru cei ce va prigonesc” Daca cineva te loveste peste un obraz; întoarce-l si pe celalalt. Fiti gata sa daruiti celor ce va cer ceva si daca cineva va luat ceva, nu-i mai cereti înapoi. Ce voiti sa va faca voua oamenii , faceti-le voi mai întîi. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti mai primi ?
Chiar si pacatosii fac la fel. Voi asteptati sa primiti rasplata de la Tatal ceresc ! Iubiti-va vrajmasii , faceti-le bine si nu asteptati sa primiti ceva în schimb.

Atunci rasplatirea voastra va fi deosebita , veti fi chemati”fii ai Dumnezeului Celui Prea Înalt ” , pentru ca El primeste cu bunatate pe cei rai si nemultumitori ! Nu judecati si nu veti fi judecati;Nu condamnati si nu veti fi condamnat. Iertati si vi se va ierta. Dati si vi se va da !

Împliniti aceste cuvinte si lumea di jurul vostru se va schimba, iar rasplatirea pentru orice jertfa va fi deplina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.