Arata bunavointa

0
9

Unul dintre filmele muzicale de succes ale lui Andrew Lloyd poarta numele “Mizerabilii”.Actiunea cestui film este inspirata din cartea cu acelasi titlu , a lui Victor Hugo. Personajul principal al filmului , este Jean Valjean. El a fost orfan de mic copil si a crescut îngrijind de sora sa ce a ramas vaduva cu sapte copii.

Cu toate ca muncit din greu, n-a cîstigat niciodata îndeajuns ca s-o ajute pe sora lui si familia ei sa scape de saracie. Ca sa-i scape pe nepotii lui de foame, într-o zi Jean Valjean a furat multa pîine de la o brutarie.

A fost arestat imediat si condamnat la închisoare. În timpul întemnitarii, inima lui s-a aprins de furie si amaraciune. Dupa ce si-a petrecut aproape jumatate din viata în închisoare, Valjean este eliberat ajungînd sa-si duca viata într-o lume care nu-l mai dorea. Trecutul sau cu antecedente îi cauza multe probleme oriunde ar fi ajuns. Todeauna era respins si neacceptat.

Cîd toti îi închideau usa , a fost primit de o familie îngaduitoare a unui episcop. Familia acestui episcop l-a tratat pe Valjean cu bunatat; i-a dat de mîncare si i-a pregatit o camera unde sa poata dormi. Si în noul context în inima lui Valjean , mînia si resentimentele clocoteau. În timpul noptii , a furat din casa episcopului toata argintaria si a plecat.

A doa zi soldatii au venit la familia episcopului, avîndu-l cu ei pe Valjean încatusat.
Acestia au gasit toate vasele de argint furate si earu pregatiti sa-l întemniteze din nou pe cel ce tocmai scapase de la închisoare. Episcopul însa , l-a salutat pe Valjean cu bunatate si-a marturisit ca el i-a dat argintaria lui Valjean. Auzind aceasta marturisire, soldatii l-au eliberat pe cel ce voiau sal reîntemniteze si au plecat.

Lui Valjean nu-i venea sa creada ca episcopul i-a daruit toata argintaria si nu întelegea de ce acesta a fost gata sa spuna o minciuna pentru a-l scapa de soldati si condamnare. Avea sa gaseasca raspunsul mai tîrziu cînd episcopul i-a spus : Jean Valjean; “fratele meu” ; “tu nu mai apartii raului, ci binelui “! Eu am platit, pentru ca sufletul tau sa fie eliberat de gîndurile negre de ura si amaraciune, pentru ca de acum înainte sa-i apartina lui Dumnezeu.

Din acele momente viata lui Valjean n-a mai fost la fel. A parasit casa episcopului fiind un alt om. Schimbat datorita faptului ca cineva l-a tratat cu bunavointa !

Domnul Isus a spus : ” Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc , binecuvîntati pe cei ce va blastama si rugati-va pentru cei ce va prigonesc” Daca cineva te loveste peste un obraz; întoarce-l si pe celalalt. Fiti gata sa daruiti celor ce va cer ceva si daca cineva va luat ceva, nu-i mai cereti înapoi. Ce voiti sa va faca voua oamenii , faceti-le voi mai întîi. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti mai primi ?
Chiar si pacatosii fac la fel. Voi asteptati sa primiti rasplata de la Tatal ceresc ! Iubiti-va vrajmasii , faceti-le bine si nu asteptati sa primiti ceva în schimb.

Atunci rasplatirea voastra va fi deosebita , veti fi chemati”fii ai Dumnezeului Celui Prea Înalt ” , pentru ca El primeste cu bunatate pe cei rai si nemultumitori ! Nu judecati si nu veti fi judecati;Nu condamnati si nu veti fi condamnat. Iertati si vi se va ierta. Dati si vi se va da !

Împliniti aceste cuvinte si lumea di jurul vostru se va schimba, iar rasplatirea pentru orice jertfa va fi deplina.

Arata bunavointa
Da o nota acestui articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.