Un nou vapor pentru misiune !

3
116

Organizatia internationala ” Operation Mobilization” , cunoscuta ca o agentie misionara ce foloseste vapoare pentru misiunea în întreaga lume , a cumparat pe data de 29 martie feribotul Narrona I , pentru a se alatura în misiune flotei de care dispune. Aceasta nava va fi renovata si va fi lansata pentru misiune în anul 2005, sub numele LOGOS HOPE ( cuvîntul sperantei).

Bernard Guelker, directorul misiunii O.M, sectia misiune prin folosirea navelor, a anuntat: sute de mii de credinciosi din mai mult de 85 de tari s-au rugat pentru ca O.M. sa poata cumpara o noua nava.

Luni 29 martie la ora 5.15 p.m. dupa rugaciunea de la oficiul O.M.din Germania, a fost semnat un memorandum de întelegere pentru cumpararea acestui nou vas, în valoare de 3,6 Euro, 4,43 dolari.

Aceasta nava este în prezent în Copenhaga, Danemarca. Iar în ultimii 20 de ani, acest feribot de 12.000 t. a facut legatura între insulele Feroe si Danemarca, Norvegia si Oceania.

Dupa semnarea memorandumului, directorul programului Logos Hope, Lioyd Nicholas, din Australia a spus : Acest moment este încununarea celor 2 ani de rugaciune ai cautari, pentru înlocuirea cu o noua nava a vechiului Logos II, nava pe care o folosim în prezent.

Cu mai mult de un milion de vizitatori în fiecare an, acest vas nu mai facea faaa solicitarilor si nevoilor crescînde pe care le întîlneam în fiecare port unde acostam.

Logos Hope, nava noua este mult mai mare si ne va ajuta sa împlinim mult mai multe nevoi : Seminarii avînd ca tema HIV sau SIDA, precum si echipe care în porturi viziteaza scoli, închisori si orfelinate, sunt o parte dintre activitatile pe care le împlinim. La fel mii de oameni zilnic ,asteapta în rînd sa viziteze magazinul cu carti si biblioteca de pe nava.

O.M. planifica ca Logos Hope, sa fie lansat la apa în 2005. Acum va urma o lunga perioada de renovare si de pregatire a echipamentului pentru noua misiune. Acesta va avea o sala de conferinte cu o capacitate de 500 de locuri, echipata cu un sistem special de sonorizare, iluminare si de proiectie. Spatiul dedicat pentru biblioteca si magazinului pentru carti , va face ca Logos Hope, sa detina cea mai mare biblioteca plutitoare din lume. Cabinele vor fi echipate corespunzator pntru 350 de membri ai exchipei si pentru 150 de musafiri.

La fel va fi instalat aer conditionat, sistem de telefonie si de protectie pentru foc.

De la lansarea vaporului LOGOS, în 1970, mai mult de 33 de milioane de oameni din 140 de tari au vizitat vapoarele O.M. Misiunea prin folosirea navelor ce viziteaza porturi din întreaga lume, se alatura celorlalte misiuni O.M. care lucreaza în peste 110 tari, avînd aproape 3.700 de lucratori din 89 de natiuni diferite , dintre care mai mult de 50% sunt din tari din Europa Centrala si de Rpsarit, Asia, Africa si Australia. F.N.

3 COMENTARII

  1. In anul 1994 am participat la conferinta de pregatire pentru misiune de pe vasul O.M-ului, eu stiam ca se chema Douglas, este adavarat sau am incurcat eu lucrurile si se chema ,logos?.Oricum mi-ar face deosebita placere sa aflu mai multe lucruri despre lucrarea aceasta.Thank you.

  2. eu as vrea daca se poate sa aflu mai multe despre misiunea desfasurata pe aceste nave si prin aceste nave.
    poate un site al organizatiei,sau ceva mai multe articole despre ei…orice e bine venit.
    multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.