UN CORONAVIRUS MULT MAI PERICULOS

0
103

UN CORONAVIRUS MULT MAI PERICULOS

În aceste zile omenirea se confruntă cu provocările generate de un coronavirus numit COVID- 19, care a fost descoperit în luna decembrie a anului trecut, în regiunea Whan din China. De atunci și până la data la care este scris acest articol, acest coronavirus a infectat aproape 100.000 de persoane, a cauzat moartea a peste 3.000 de persoane și a generat carantină și izolare, pentru aproape 60 de milioane de oameni.

Pornind din China, acest coronavirus s-a răspândit foarte repede, fiind identificate cazuri în 52 de state ale lumii, cauzând restricții de circulație, anularea unor evenimente, a multor competiții sportive, a unor servicii religioase și a generat o încetinire a exporturilor și o puternică prăbușire a bursei de valori.

Dacă nu se descoperă imediat un vaccin împotriva acestui coronavirus, și nu se iau măsuri radicale împotriva răspândirii lui, previziunile OMS sunt sumbre, existând posibilitatea ca să fie infestată o treime din populația lumii. Datorită acestor factori, acest coronavirus a generat un sentiment de teamă și un fenomen de agitație și îngrijorare mondială, motivând guvernele fiecărei țări ale lumii, la o reacție pe măsură.

În tot acest timp însă, există un virus mult mai periculos, față de care omenirea este nepăsătoare. Cei mai mulți oameni s-au obișnuit cu acest virus spiritual și nu mai au nici o reacție față de păcat. Acest virus spiritual este mai puternic și mai periculos decât oricare alt coronavirus:

1. Datorită arieie de răspândire.

Coronavirusul COVID-19, a infestat un procent foarte mic din populația lumii, pe când păcatul a infestat întreaga omenire. Din perspectiva păcatului, putem spune că există o pandemie generală. Acest fapt este confirmat de apostolul Pavel care spune:

”Nu este nici un om neprihănit, niciunul măcar; ..căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu”. Rom.3:10,23

2. Datorită modului de infestare.

Spre deosebire de coronavirusul COVID-19, care s-a transmis de la animal la om și apoi de la om la ceilalți oameni, virusul păcatului este moștenit și apoi manifestat. Întâi au fost infectați Adam si Eva, si apoi toți cei care le sunt descendenți.

Deci, noi ne naștem moștenind germenele păcatului, care se transmite din generație în generație. Apoi, virusul păcatului se răspândește fiindcă trăim într-un mediu infestat, fiindcă întreaga lume zace în cel rău și există agenți care favorizează răspândirea acestuia.

Diavolul și întreaga armată a îngerilor căzuți, nu economisesc nici un efort, pentru a-i atrage pe oameni în păcat și de partea întunericului. De aceea, atenționarea apostolului Petru este:” Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită.” 1Pet.5:8

3. Datorită afecțiunilor provocate.

Virusul spiritual numit păcat, afectează întreaga ființă umană atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere spiritual. Din punct de vedere fizic, generează dependență, crează o stare de neputință și de necredință, stare în care se dezvoltă cele mai periculoase vicii precum:
” preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, idolatria, vrăjitoria,vrăjbiilecerturile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, desbinările, certurile de partide, pizmele,uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea.”Rom.5:19-21

Iar, din punct de vedere spiritual, virusul păcatului întunecă mintea, anihilează voința, întinează sufletul și conduce la separare și împotrivire față de Dumnezeu, prin: necredință, neascultare, și neâmplinirea Cuvântului Scripturii. David, omul după inima lui Dumnezeu, a cunoscut gravitatea acestei stări de păcat, mărturisind:
” Câtă vreme am tăcut , mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate. Căci zi și noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii.”Ps.32:3-4

4. Datorită urmărilor generate.

Statisticile arată că numai pentru 3% dintre cei infectați cu coronavirusul COVID-19, urmarea a fost moartea fizică, iar procentul cel mai mare a fost printre persoanele în vârstă, sau cele care suferesau și de alte afecțiuni.
În contrast însă cu aceștia, pentru cei infectați de virusul păcatului, moartea este în procent de 100%. Si nu numai moarte fizică, ci și moarte spirituală care înseamnă despărțirea de Dumnezeu și moarte veșnică, care înseamnă pedeapsă în focul cel veșnic.

În acest sens se cuvine să luăm în considerare atenționarea lui Dumnezeu care i-a spus lui Adam:”din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din El, vei muri, negreșit”. Gen.2:17.

Apostolul Pavel întărește acest adevăr spunând: ”.. plata păcatului este moartea” Rom.623/a, iar apostolul Ioan care a primit revelația lui Dumnezeu asupra stării finale a celor păcătoși, arată că la marea judecată lui Dumnezeu :

” orcine n-a fost găsit scris în cartea vieții a fost aruncat în iazul de foc, iar iazul de foc este moartea a doua” Ap.21:14-15

5. Datorită neputinței omului de a găsi un antidot.

Pentru coronavirusul COV.19, toți specialiștii lumii din domeniul sanitar, lucrează din greu pentru a descoperi un vaccin, care să oprească manifestarea acestui virus și să-i imunizeze pe cei neinfectați. În fața virusului spiritual numit păcat, omul nu are cum să se apere și nici nu-i stă în putință de a realiza un antidot.

Fiii lui Core prezentând starea omului robit de păcat, afirmă că ” Ei se încred în avuțiile lor, și se fălesc cu bogăția lor cea mare. Dar nu pot să se răscumpere unul pe altul, nici să dea lui Dumnezeu prețul răscumpărării. Răscumpărarea sufletului lor este așa dee scumpă, că nu se va face niciodată.” Ps.49:6-8

Ce situație tristă! O boală atât de gravă, în fața căreia omul este atât de neputincios. Cu toate acestea, există un vaccin care poate să aducă vindecarea. Această soluție ne este oferită de Dumnezeu pe baza jertfei Domnului Isus. Asemenea celor ce au fost mușcați se șerpii din timpul lui Moise, care se vindecau dacă priveau cu credință spre șapele care a fost înălțat pe o prăjină, tot așa, astăzi, pot primi vindecare toți acei care mușcați de șarpele păcatului, privesc cu credință către Domnul Isus care a fost înălțat pe lemnul crucii de la Calvar.

Cel mai cunoscut verset al Sfintei Scripturi ne asigură că:”..atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică” Ioan 3:16

După ce ai urmărit acest contrast între coronavirusul COVID-19 și virusul spiritual numit păcat, lasă-mă să te întreb: nu cumva te temi că acest coronavirus te-ar putea afecta pe tine și pe cei din familia ta? Nu-i așa că ai început deja să iei măsuri pentru a te proteja?.

Mai mult însă decât a te teme de ceea ce poate curma viața biologică, trebuie să te temi de virusul păcatului care aduce moarte fizică , moarte spirituală, cât și moarte veșnică. Dacă îți dorești vindecare de păcat și de urmările acestuia, acceptă vaccinul pregătit de Dumnezeu și crede în Domnul Isus și vei avea viață și viață veșnică.

Pastor Dan Boingeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.