Triumful lui Hristos în tara presedintelui MAO

3
56

Când forțele țărănești ale lui Mao Zedong au învins armata lui Chiang Kai-Shek la sfârșitul anului 1949, China a devenit un stat comunist. Întreaga lume creștină a fost șocată, crezând că această schimbare va pune capăt secolelor de slujire creștină în “Împărăția centrală”. Un sfert din rasa umană părea pierdută pentru cauza misionară. Mii de biserici și școli au fost închise. Păstorii naționali au fost închiși, executați sau trimiși în lagăre de muncă forțată.

Însă în timpul regimului ateist și crud al președintelui Mao(1949-1976) s-a întâmplat un lucru uimitor. Chinezii au învățat să scrie și să citescă. Limba lor ideografică a fost simplificată. Vestita rasă Han a fost separată de multe dintre tradițiile ei antice. Aceste schimbări au pregătit un miliard de oameni pentru primirea ideilor noi, inclusiv a glorioasei Evanghelii.

Între timp, persecuția a determinat biserica purificată să crească cu multă putere în statura sa spirituală. În tăcere, credincioșii au început să crească la număr și să-și dezvolte darurile de slujire.
Gândiți-vă la următorul aspect: În urmă cu 50 de ani, când misionarii au fost forțați să părăsească China, existau mai puțin de 100.000 de creștini evanghelici chinezi. Totuși, la începutul anului 2001, biserica din China comunistă era alcătuită din peste 50.000.000 de crdincioși care își mărturisesc credința! Cartea de față prezintă această dramatică istorie.

ACEASTĂ CARTE ne duce în interiorul bisericii care suferă. Citind-o veți “participa” la serviciile lor divine remarcabile, deseori ținute în secret și cu mari riscuri. Veți înțelege marea foame a credincioșilor după Cuvântul lui Dumnezeu și s-ar putea să fiți provocați de calitatea dedicării lor totale. De asemenea , veți fi chemați la un nou nivel al rugăciunii de mijlocire pentru cea mai numeroasă națiune de pe pământ.

Editura COLEGIUL BIBLIC EST EUROPEAN

3 COMENTARII

  1. am citit de curand o carte despre crestinii si credinta din china , si am fost foarte miscat de ce se intampla acola . As dori sa stiu mai multe si mai ales daca sunt si ceva imagini pe care as putea sa le vad.Va multumesc mult .Domnul sa va binecuvanteze!

  2. chiar as fi foare interesata de acest film. Tineretul bisericii noastre in aceasta luna se roaga pt China. Mi-ar place foarte mult daca mi l-ai putea da. ti/l platesc sa aflu suma ca sunt interesata…

  3. Am fost si eu in China deja de doua ori ca misionar pe termen scurt. Anul acesta am reusit sa fac un film documentar despre ce se intampla acolo, e impartit in 4 parti si ultima parte vorbeste despre Biserica subterana chineza. Daca sunteti interesati vi-l pot pune la dispozitie… trimite-ti e-mail… si inca ceva… cam tot ce spune cartea este adevarat, doar ca acum sunt peste 70 mil de crestini in china… multumesc mult…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.