Secretul reușitei în anul 2020

0
740

Îmi place să cred că acum după ce au trecut primele zile ale anului în care am pășit, ne-am fixat deja obiectivele pe care am dori să le împlinim și ne-am și angajat deplin pentru a le realiza. Pentru că foarte mulți își fixează doar obiective de natură fizică, materială, sau familială, prin acest articol doresc să atrag atenția asupra obiectivelor spirituale, care de altfel ar trebui să aibe întâietate. Apoi, mai mult decât atât, voi încerca să arăt și felul în care aceste obiective pot fi atinse.

Pentru a descoperi aceste secrete mă voi folosi de Cuvântul lui Dumnezeu care spune:

”Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.

Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” (Evrei 12:1-2)

Aceste versete ar trebui să fie un motto, pentru fiecare dintre noi în anul 2020, iar adevărurile conținute, să devină principii de viață prin care să ajungem la realizări mărețe. Primul secret care ne va asigura reușita în anul 2020 este dat de alegerile pe carele le facem. De aceea, chiar de la începutul anului:

  1. Alege calea cea bună 

Potrivit primei afirmații din pasajul menționat, suntem atenționați că în alergarea din anul 2020 suntem urmăriți de un nor mare de martori. Acest nor de martori poate fi format din îngerii din oștile cerești care privesc la felul alergării noastre, din cei ce au trăit înaintea noastră, dar și-au sfârșit alergarea și acum urmăresc momentul alergării noastre, sau din cei care ne înconjoară făcând parte din familie sau din societatea în care trăim, care ne urmăresc viața.

Pentru a fi un bun exemplu pentru toți cei ce privesc la noi, trebuie să alergăm pe calea cea bună. Nu știu pe ce cale ai pornit deja în anul 2020. Dar dacă ai început să alergi pe calea încrederii în resursele proprii, sau pe calea plăcerii și a păcatului, te asigur că nu vei reuși în ceea ce ți-ai propus, fiindcă despărțit de Hristos nu poți fece nimic.

De aceea de la început de an alege calea adevărului, calea vieții și a credinței, care ne-a fost descoperită de Hristos și pe care au alergat înaintașii credinței noastre, și vei avea reușită împreună cu Domnul. Apoi,

  1. Depășește obstacolele 

Și în alergarea din anul 2020, vom întâlni multe obstacole. Acestea pot veni dinafară, precum: ispite, împotriviri, restricții, amenințări, și lista ar putea continua. Dar și dinăuntru: necredință, rătăcire,teamă și păcat, care împiedică înaintarea spirituală și boală, neputință și durere care ne afectează condiția fizică. În fața tuturor acestora, suntem îndemnați: ”să dăm la o parte orice piedică și păcatul care ne înfășoară așa de lesne.”

Pe care dintre aceste piedici le-ai întâlnit deja în primele zile ale anului 2020? Dacă încă nu ai avut piedici până acum chiar la început de an, te asigur că nu vei fi scutit de ele în călătoria care îți stă înainte. Mai mult însă, pe lângă piedicile obișnuite, poți întâlni și obstacole mult mai mari cauzate de foamete, calamități naturale, războaie, moartea celor iubiți, nereușită la examene, eșec în familie, faliment în afaceri, dar nicunul dintre acestea, n-ar trebui să te oprească din alergare.

De aceea, perntru ca să ai reușită în tot ce este după voia lui Dumnezeu, nu da înapoi în fața primului obstacol ci contiuă-ți alergarea depășind orice obstacol. După aceea:

  1. Aleargă cu stăruință

Foarte mulți își încep bine alergarea. În primele zile ale anului sunt plini de entuziasm și de devotement, hotărâți să se implice deplin. Numai că odată cu trecerea timpului, entuziasmul pălește, dedicarea este parțială și hotărârea este relativă. Pentru a avea reușită în ceea ce facem după voia lui Dumnezeu în anul 2020 suntem chemați ”să alergăm cu stăruință în alergarea care ne stă înainte” .

A fi stăruitori înseamnă a fi consecvenți, continuând alergarea pe calea cea bună, dar și a fi consacrați, alergând în același mod până la sfârșit.

Creștinii din Galatia și-au început bine alergarea pe calea credinței, numai că ceva le-a tăiat calea și au ajuns la o răscruce, neștiind pe ce cale să continue. Au început să fie preocupați de Lege, de datinile strămoșești de înșiruirile de neamuri și au pierdut râvna pentru Hristos și pentru Evanghelie. Datorită acestui fapt, după ce au început în Duhul, erau în situația de a sfârși în firea pământească. Pentru ai trezi din starea de ratăcire și letargie spirituală în care au ajuns, apostolul Pavel le-a scris epistola care poartă numele regiunii în care aceștia erau așezați, prin care le arată încă odată calea credinței și îi îndeamnă: ”să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.”

 

Dacă ai început bine alergarea pe urmele Domnului în anul 2020, nu te opri și nici nu-ți pierde entuziasmul. Rămâi statornic pâna la capăt, iar dacă ai ajuns la vreo răscruce:

  1. Urmărește-L pe Hristos

 Pentru a avea reușită într-o călătorie, urmărim harta, busola și mai nou GPS-ul. Pentru a avea reușită în alergarea spirituală trebuie să-L urmărim pe Hristos. În acest sens ne este adresat îndemnul:”să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre , adică la Isus…!”

Poate că vom fi ispitiți ca în călătoria din anul 2020 să ne uităm la valuri, asemenea lui Petru, la oameni asemenea iscoadelor trimise în Canaan, sau la neputințele noastre asemenea lui Moise atunci când a fost trimis de Dumnezeu să elibereze poporul Israel din Egipt. Procedând în același fel, vom falimenta. Pentru a nu trăi durerea eșecului trebuie să ne uităm țintă la Isus. Aceasta înseamnă a nu-L perde din atenție, a-L urmări până în cele mai mici detalii și a-L urma întocmai. Domnul Isus este prezentat a fi Căpetenia care merge înaintea noastră și Desăvârșirea credinței noastre, adică Cel ce a împlinit totul pentru noi, și este standardul la care trebuie să ajungem.

Cu siguranță că în anul 2020 vei fi ispitit să te uiți în portofel, la oameni și la circumstanțele vieții. Privind numai în aceaste direcții vei fi dezamăgit, de aceea, urmărește-L pe Isus, și:

  1. Privește la final 

Mulți oameni n-au avut reușită în călătoria vieții, pentru că au pierdut din vedere finalul. Cei din neamul lui Israel au ajuns descurajați și gata să se reântoarcă în Egipt, fiindcă nu a păstrat în atenția lor binecuvântările promise de Dumnezeu pentru Canaan. Domnul Isus a suferit crucea și a disprețuit rușinea, pentru bucuria care îi era pusă înainte! El a știut care este finalul și acum șade la dreapta scaunului de domnie a Lui Dumnezeu.

Se poate ca în timpul alergării pe drumul credinței în anul 2020 să întâmpini necazuri, să ai parte de suferințe și mari nevoi. Sau, poate vei fi prigonit și vei purta o cruce, ca urmaș al Domnului.

Nu te uita însă la ceea ce are să ți se întâmple, ci, privește la ceea ce urmează după toate aceste situații; fiindcă suferințele de aici nu sunt vrednice să fie puse alături de slava viitoare. Truda și osteneala pentru Domnul de aici, este urmată de răsplătirea lui Dumnezeu. Iar starea smerită de aici, este urmată de slava viitoare. În acest sens apostolul Ioan spune:

”Prea iubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.” 1 Ioan 3:2

Dacă îți dorești o călătorie fericită pe drumul credinței în anul 2020, alege calea cea bună, depășește obstacolele, aleargă cu stăruință, urmărește-L pe Hristos și privește la final, pentru ca să ai reușită în tot ce este după voia lui Dumnezeu.

Pastor Dan Boingeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.