Proiect de misiune

1
126

PROIECT DE VARA 2004

~ Misiune transculturala ~

Biserica Crestina Baptista “Sfânta Treime” Bucuresti în colaborare cu Departamentul de Misunea din cadrul Facultati de Teologie Baptista si Societatea de Misune HeartCry demareaza proiectul de misiune transculturala de scurta durata în vara anului 2004.

În ultimii ani Biserica “Sfânta Treime” din Bucuresti a initiat diverse actiuni si proiecte privind implicarea transculturala a crestinilor români: conferinte de misune mondiala, bulletin informative, întâlniri de rugaciune speciale pentru misiune si proiecte de misune de scurta durata sau pe termen lung în diverse tari: Ucraina, China, India, Moldova, Macedonia, Peru. Proiectele pe termen scurt au fost derulate în colaborare cu Facultatea de Teologie Baptista si Societatea de Misune HeartCry.

SCOP: dezvoltarea spiritului de misiune mondiala în rândul crestinilor din România.

OBIECTIVE GENERALE:

• Dezvoltarea unui Cadru de Misiune permanenta pentru organizarea proiectelor de misune transculturala pe termen scurt

OBIECTIVE SPECIFICE:

• Promovarea implicarii transculturale a românilor crestini
• Initierea si dezvoltarea unor proiecte de misiune mondiala pe termen scurt, mediu si lung
• Atragerea organismelor crestine din tara si strainatate în vederea unificari eforturilor pentru misunea internationala

ZONELE DE MISIUNE:

Ucraina. Proiectul vizeaza implicarea participantilor în regiunea româneasca a Cernautiului. Aceasta regiune este împartita în 4 judete în care se afla 87 de localitati cu populatie româneasca care numara în jur de 275 000 de români. Doar 33 de localitati au o Biserica Evanghelica si beneficiaza de o marturie curata a Evangheliei.

Moldova. Chisinau este înconjurat de multe sate si comune în care a fost demarate activitati de prezentare a evangheliei. Lucratorii din regiune se confrunta cu lipsa capitalului uman si sunt mari probleme financiare.

Serbia. De multe secole zona de nord ““este a Serbie este locuita de români (vlahi) cu care nu am avut prea multe contacte. Istoria Bisericii mentioneaza foarte putine legaturi cu ei. Activitatea evanghelica printer români este foarte în urma iar resursele necesare în limba româna sunt extem de limitate.

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Proiectul se va desfasura pe o perioada de o saptamâna. Plecare din bucuresti va avea loc în prima zi a saptamânii: lunea. Marti vor fi demarate activitatile specifice, care vor dura pâna vineri seara. Sâmbata va fi organizata o întâlnire cu tinerii si lucratorii din regiune în vederea schimbului cultural. Duminica dimineata toate echipele vor participa la serviciul divin din biserica din localitate iar seara toate echipele vor participa la festivitatea de încheiere a proiectului într-o locatie comuna a bisericii partenere din tara respectiva. În urmatoarea dimineata toata echipa va porni spre Bucuresti sau localitatile de unde fac parte.

Cazarea si masa vor fi oferite de credinciosii din satul sau comuna unde va avea loc proiectul sau se va închiria pe termen scurt o casa urmând ca echipa si se autogospodareasca.

Persoanele participante la proiect vor forma echipe de câte 5 sau 6 persoane având un coordonator. Echipe vor locui pe durata proiectului în localitatea unde se va derula activitatea lor. Cei 6 membri ai echipei vor avea responsabilitati diferite: 2 vor lucra cu copii la scoala Biblica de Vacanta, 2 vor forma echipe mobile de evangheliazare iar 2 se vor ocupa de vizite si pregatirea membrilor bisericii pentru o dimensiune sociala a lucrarii evanghelistice. În cazul în care echipa va avea un medic în componeta va derula si activitati specifice, în limita legilor tarii respective. Coordonatorul participa direct la derularea activitatilor, va asista lucrarea permanent si va predica Evanghelia în fiecare seara.

Echipa va lucra în colaborare cu membri bisericii si reprezentantii institutiilor din localitatea respectiva. Vor asigura trasferul lucrarii dupa încheierea proiectului.

ACTIVITATI:

Scoala Biblica de Vacanta. Fiecare echipa va derula o scoala Biblica de Vacanta cu copii din localitate. Copii vor fi învatati cântece crestine, lectii biblice si vor desfasura activitati ludice, recreative, de lucru în echipa si educatie civica si igienica.

Evanghelizare. Se vor evectua vizite la persoanele care au manifesta interes pentru o mai buna cunoasterea a Bibliei. Vor fi adoptate metode de evanghelizare prin vizite din casa în casa, în aer liber: panoul si cântari, evanghelizare prin activitati libere si recreative si sesiuni de întâlniri în scolii publice sau insitutii.

Vizite la membri bisericiilor sau bolnavi. Pe tot parcursul proiectului echipa de vizite va vizita si încuraja membrii bisericii. Vizitele care vor fi efectuale la bolnavi va avea si scop evanghelistic pentru cei care nu sunt crestini.

Întâlniri de evanghelizare. În toate localitatile vor fi organizate în cursul serii întâlniri de evanghelizare în casele credinciosilor pentru vecinii acestora, în diferite locatii din sat sau chiar în aer liber.

SELECTIA:

Persoanele care intentioneaza sa participe la aceasta campanie misionara în afara tarii vor fi selectati functie de anumite criterii si cerinte printre care amintim: relatie personala cu Dumenzeu, buni relatie cu familia si biserica locala, disponibilitatea de lucru într-una din formele de misiune crestina (evanghelizare, lucrare cu copii, vizite la bolnavi sau activitati sociale, etc), capacitate de lucru în echipa, contribuitie financiara personala, deschidere spre posibilitatea de a deveni misionar transcultural etc..

DOSAR DE ÎNCRIERE:

? Completarea formularului standard de înscriere
? Curicullum Vitae
? o recomandare de la un pastor sau prezbiter

DEMERSUL INSCRIERILOR:

1. Trimite Formularului de înscriere si a CV-ului la SIMB, Alex Vlasin (prin e-mail: simb@fx.ro sau la adresa Biserica “Sfânta Treime” Bucuresti, Str. Prof. Iuliu Valaorii nr. 20 Sect 3.) sau la Sorin Prodan: ram@dnt.ro
2. Termen limita de depunerea dosarului 20 Mai 2004, data postei
3. Vei primi o confirmare ca dosarul de inscriere a fost primit si ti se va comunica data de programare la interviu. In cazul in care rezultatul interviului este pozitiv va incepe procesul de informare si adunare de fonduri individuala pentru proiect. În acest scop va fi trimisa o scrisoare oficiala bisericii participantului.
4. Posesia unui pasaport. Termenul limita 1 Iunie 2004, valabil pentru înca 6 luni de la începerea proiectului
5. Întâlniri de organizare (vor fi anuntate pe parcurs)

PLANIFICARE DATELOR (aproximativ.):

? 7 Iulie ““ 12 Iulie – Moldova
? 15 August ““ 23 August ““ Serbia
? 6 Septembrie ““ 13 Septembrie – Ucraina

BUGET:

Bugetul estimativ necesar pentru o persoana este între 70 si 100$

1 COMENTARIU

  1. Locuiesc an Spania si nu merg la nici o biserica al slujesc pe Dumnezeu la mine acasa, la noi an oras nu este biserica azi m-am simtit foarte singura si v-am descoperit eu sunt aici an Spania ampreunacu sotul si fiul meu ne simtim foarte singuri aici pen

    Este foarte frumoasa viata cand al ai pe Isus an inima ta si an viata ta este foarte adevarat ca aceasta este calea spre salvare adica sa fi un crestin adevarat si sa faci bine aproapelui tau chiar daca el ati face rau trebuie sa stiti ca si Isus a suferit pe pamant iar noi la fel trebuie sa suferim dar sa ne punem credinta an ISUS daca vrei sa ai o viata vesnica trebuie sa-l urmam.Vreau sa-i multumesc ca are grija de noi aici an Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.