Noi arestari ale crediciosilor din China

0
45

Xu un lider a peste 5.000 de grupuri de studiu , care se adunau în case în provincia Henan din nord-estul Chinei, a fost arestat în 26 aprilie, si de atunci familiei i s-a interzis sa-l viziteze, a declarat aceiasi organizatie, care investigheaza cazurile de persecutie din China.

El a fost încarcerat de catre “Securitatea Publica” în orasul Harbin, din provincia Heilongjiang , împreuna cu un alt grup de credinciosi printre care era si Gu Xianggao, învatatorul grupului.Gu a fost batut fara mila si lasat aproape mort, în timp ce era sub paza securitatii publice, în urmatoarea zi dupa arestare.

Daca Xu, este dovedit ca este conducatorul unui asa numit “Cult Demonic” poate fi cu usurinta condamnat la moarte sau, poate este deja executat .

O sursa de încredere a anuntat ca acest caz a fost încredintat “Securitatii Nationale” în loc sa fie predat ” Securitatii Religioase” asa cum se cuvenea dupa acuzatiile formulate.

Autoritatile nationale au interogat deja pe unii dintre locuitorii satelor din zona natala a lui Xu, si din provincia Henan, cautînd acuzatii împotriva lui.

Xu , este un bine cunoscut lider al bisericilor din case, care din 1980 a fost arestat mai mult de 20 de ori, petrecînd aproape 20 de ani în închisoare.

Cazul lui este instrumentat ca si cum pastorul Xu, este conducatorul unui grup de insurectie. De fapt tot ceea ce doresc cei din gruparea de bisercici pe care o conduce, este să primeasca dreptul de a se închina lui Dumnezeu asa dupa cum ei considera.

Arestarea lui a fost adusa în atentie cînd presedintele Chinei Hu Jintao, a vizitat Budapesta. Biroul pentru “Drepturile Omului” din Europa Centrala , ce se afla la Budapesta a ridicat aceasta problema, dar Jintao a refuzat sa raspunda întrebarilor reporterilor. Presedintele Ungariei, Ferenc Madl, s-a referit la întetirea evenimentelor în care nu sunt respectate drepturile omului în China, dar fara sa detalieze.

Ungaria a fost prima tara comunista care în 1989 a protestat împotriva a ceea ce a ramas în istorie ca “Masacrul din piata Tiananmen”, fiind de partea demonstrantilor pentru democratie.

Ultimile evenimente însa, au fost relationate de analisti, ca fiind o reactie de frica, a autoritatilor comuniste Chineze, care se tem sa nu piarda controlul asupra crestinilor, acum cînd în aceasta tara se raporteaza cea mai rapida crestere a bisericilor din case din lume.

Rugati-va pentru toti slujitorii persecutati si pentru familiile si bisericile acestora . Cereti lui Dumnezeu ca autoritatile Chineze sa fie oprite din aceasta împotrivire, pentru ca si în China credinciosii sa aiba parte de libertate V.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.