Musonul în India

0
55

Dupa perioada de caldura la care am rezistat destul de bine cu ajutorul lui
Dumnezeu, acum in India a venit vremea musonului, sau a anotimpului ploios.

In aceasta perioada ploua aproape mereu. Uneori este furtuna, iar alteori ploua marunt.Din cand in cand ploaia se opreste pentru cîteva ore, iar apoi incepe din nou. Normal aceasta perioada tine din luna iunie pana in luna august.

Pentru multi oameni însa acest sezon vine ca un blestem. Incepand de la
periferiile oraselor si continuand la sate,este o zona unde oamenii sunt saraci si fara adaposturi trainice. Cei mai multi isi fac adapostul din ceva plastic cu paie de orez sau balega si caramizi. Va inchipuiti ca acum in timpul musonului aproape totul se va darama, sau va fi inundat . Cei mai multi i vor fi nevoiti sa caute adapost in alta parte, sau sa doarma pe strada acolo unde locul este mai inalt si ferit de a apele revarsate.

Gîndindune la situatia acestor oameni un prim punct de rugaciune ar fi: sa cerem mila si indurarea lui Dumnezeu peste acesti oameni ca ei sa gaseasca locuri de adapost.

Multe femei vor naste,sau au prunci mici; pentru ele , în timpul ploii viata devine foarte grea .Multi copii mor innecati acolo unde sunt inundatii, iar altii pentru ca nu au apa potabila si adaposturi ,se imbolnavesc in urma acestor revarsari de ape. Sa mijlocim si pentru aceasta problema, ca Tatal nostru sa aibe mila in special de femei si copii.

In Biahr in foarte multe zone Gangele face ravagii ; si urmeaza, probabila ca si in anii precedenti, sa fie inundatii de proportii, pentru ca aici sistemele de
canalizare sunt aproape inexistente.

Ne rugam ca in acest timp sa ne putem implica in Jhanjharpur in satele
unde am inceput lucrarea .Planul nostru este sa cumparam ceva
celofan pe care sa il puna deasupra locuintelor si astfel sa inlaturam
una din probleme lor.

Pentru ca am început sa vorbim despre lucrare, avem si o veste buna: am reusit sa luam contact cu ceva lideri din satele si zona Jhanjharpur, anuntand
intentia noastra de a incepe lucrarea sociala acolo. Raspunsul a
fost unul pozitiv. Deasemenea am luat contact cu oamenii din sate si
sunt foarte deschisi in ce preiveste lucrarea sociala , ne rugam ca Dumnezeu sa ne ajute sa gasim aceeasi deschidere si cand vom începe si lucarea
spirituala.

O alta veste buna ; maine vom deschide homeoclinica despre care
am vorbit in raportul precedent , trimis din India. Rugati-va lui Dumnezeu ca în acest timp Dumnezeu sa însoteasca neînsemnatele noastre slujiri , cu ploaia binecuvîntarilor Sale !

M & L din India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.