Deschiderea “homeoclinicii” din Patna

0
29

Luna Iunie, a fost pentru noi, misionarii români din Patna,o luna plina de slujire si evenimente deosebite. Cel mai mare dintre acestea a fost deschiderea “Homeoclinicii “

Festivitatea de deschidere, a avut loc în data de 21 Iunie.Pentru noi a fost o noua experienta, sa vedem cu ochii nostri conditiile de viata ale celor ce locuiesc în Mahalaua Patnei .Cei mai multi dintre ei aleg aceasta zona , datorita faptului ca aici viata este mai ieftina.

Acum in vremea musonului însa,apele îsi fac de cap,mai pe toate strazile, ar canalizarea despre care abia de curând am auzit ca exista,(fiindca noi nu am vazut nici un canal pana zilele trecute), este înfundata cu tot ce vrei. Am descoperit noi însine existenta acestor canale, pentru ca am trecut printr-o încercare prin care am vazut înca odata Mîna lui Dumnezeu.

In timp ce mergeam printre câteva din sutele de strădute înguste si pline cu apa, la un moment dat si-a făcut aparitia sistemul de canalizare despre care vorbeam; si scuterul cu care ne deplasam prin apa infecta, a căzut intr-o gura de canal , care era acoperita numai cu apa, fara a avea si capacul necesar.

Eram împreuna cu L…. si va spun ca nu mi-a venit a crede când am văzut ca partea din spate a scuterului, este in apă.

Slăvit sa fie Domnul , pentru ca în aceasta încercare nu am fost raniti niciunul dintre noi si nici scuterul nu a avut nimic grav.Gaura de canal a fost destul de mica si am reusit sa scoatem scuterul, dupa cîteva încercari în care apa ne-a umplut încaltamintea.

Dupa aceasta întîmplare , Am ajuns cu bine la locul unde micuta încăpere ce adăpostea câteva sticlute cu substante din care se vor prepara medicamente, era plina de copii si membrii ROI, ce asteptau sa tăiem panglica de la intrare, căci asa este obiceiul aici , la inaugurarea unei cladiri.

Când am ajuns, eram asteptati cu lăntisoare făcute din flori, care sunt atîrnate in semn de recunostintă si respect. După ce am tăiat panglica ne-au adus conform ritualului, ceva prăjituri indiene, pe care am fost îndemnati sa le servim,in vreme ce toti stăteau si se uitau in gura noastra.

Va mărturisesc ca mi-a fost imposibil sa mănânc (desi asa se cuvine) când vedeam copii in jurul nostru si stiam ce viata trăiesc ; asa ca le-am lăsat acolo pentru ei , sfatuindu-i sa foloseasca medicamentele oridecateori au nevoie, si sa aibă grija de ei,ca sa nu se îmbolnaveasca.

Acum am aflat ca oamenii vin cu grămada la astfel de clinici, mai ales cînd au vazut ca albii au fost acolo. Dar vorba lui Pavel “fie de ochii lumii, fie din toată inima” oamenii iau medicamente si asta ii va ajuta mult.

Vom reveni cu alte marturii despre lucrarea din Jhanjharpur, unde Dumnezeu a deschis multe usi si ne copleseste cu multele-i binecuvîntari ! Pîna atunci rugati-va pentru toti cei care vor beneficia de consultatiile medicale si medicamentele ce vor fi oferite prin programul ” Homeoclinicii” ; ca Dumnezeu sa le daruiasca vindecarea trupului, dar mai mult decît atît ; Dumnezeu sa le daruiasca si vindecarea spirituala !

Va iubim,
M &i L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.