Martirii din zilele noastre

0
61

Rugati-va pentru crestinii din Somalia, cei care uda cu sînge, marturia despre Domnul Isus. !

Nairobi , Kenia (CNS NEWS)

Persecutia crestinilor în Somalia Islamica este în continua crestere. Potrivit unei organizatii crestine pentru drepturile omului, lucratorii unor organizatii umanitare din vest , sunt sub atacul continu al musulmanilor radicali.

Organizatia de binefacere Barnaba, care îsi are sediul central în Anglia, doreste sa atraga atentia internationala fata de situatia din aceasta tara a Africii , care este fara administratie functionala de mai multa vreme.

Un observator regional a spus : crimele îndreptate împotriva crestinilor si a vesticilor , vor conduce la izolarea Somaliei si vor contribui la accelerarea cresterii islamismului fundamentalist. Aproape 95.5 % din populatia Somaliei sunt musulmani. Mica comunitate crestina este formata din etnici Bantu si lucratori ai organizatiilor umanitare.

Valul recent de violente a pornit la începutul lunii octombrie, cînd doi somalezi înarmati au omorît o calugarita italianca (Dr.Annalena Tonneli) , în fata spitalului din Boroma. Aceasta calugarita a fost implicata în actiunile umanitare din Somalia de peste 30 de ani.
Mai tîrziu în aceeasi luna au fost împuscati de catre un grup înarmat ,în locuinta lor din cladirea unei scoli, Richard si Enid Eyeington. Acestia erau o familie britanica, avînd în jur de 60 de ani si lucrau pentru organizatia :SOS Children,s Villages. ( Salvati copiii din satele Somaleze).Iar un kenian care lucra pentru o misiune a Adventistilor de ziua a saptea, a fost omorît luna trecuta de catre islamicii radicali.Colegii lor de misiune cred ca acestia au cazut victima datorita credintei lor.

La începutul anului 2003, un grup islamist extremist din Mogadishu, numit : “Kulanka Culimada”, au formulat o lozinca prin care afirmau: “crestinii somalezi sunt apostati islamici si trebuie sa fie omorîti “
Organizatia Barnaba care lucreaza în mai multe tari islamice, a afirmat ca extremistii încearca sa împiedice reprezentatii comunitatilor crestine sa participe la rezolvarea starii de razboi si tensiune din tara. Aceiasi organizatie a spus: ” la o sesiune pentru pace unde un reprezentant al crestinilor din Somalia, a cerut libertatea tuturor religiilor , libertatea pentru întîlnirile religioase si reprezentarea lor politica , în timp ce vorbea, acesta a fost oprit de catre delegatii musulmanilor. Acestia au declarat ca Somalia nu are nevoie de reprezentanti crestini la masa negocierilor, mentionînd ca islamismul este religia nationala oficiala “.

Cîteva personalitati religioase din capitala Keniei, Nairobi, au spus: “sunt putine sperante ca persecutia crestinilor sa înceteze curînd în Somalia. Eforturile evanghelistice nu pot înainta în Somalia , din cauza securitatii volatile din aceasta tara “. Un preot catolic, vorbind în anonimat a spus:” persecutia crestinilor din Somalia, este marea provocare pe care o au crestinii din tarile vecine Somaliei , si din întreaga lume. Aceasta este o problema arzatoare pentru inimile noastre, dar putem face atît de putin din cauza extremismului islamic”.

Somalezii Bantu, sunt un grup minoritar de crestini , care se deosebesc fizic, cultural si lingvistic fata de majoritatea Cushiticilor. Ei sunt considerati a fi cetateni de mîna a doua în societatea somaleza. Au fost exploatati ca si sclavi, exclusi de la dreptul de a avea terenuri în proprietate si din politica. Multi dintre ei sunt în taberele de refugiati din Kenia , iar un numar important au emigrat în S.U.A. , pentru a scapa de persecutiile din tara lor.

La începutul anului, delegatia Somaleza , care a participat la o conferinta de pace , a acceptat sa respecte libertatea pentru închinare a fiecarei religii, dar au afirmat cu fermitate ca islamul este religia oficiala în Somalia. Departamentul de Stat din Somalia a întocmit recent un raport asupra libertatii religioase , în care I-a descris pe crestini ca fiind o minoritate în Somalia, un grup mic si fara importanta. În acelasi timp ei au afirmat ca numarul somalezilor care accepta islamismul censervator creste, la fel ca si numarul scolilor înfiintate de sursele conservatoare.

În ciuda acestor asigurari , potrivit aceeasi organizatii umanitare “Barnaba” , musulmanii somalezi privesc crestinismul ca fiind o religie straina , pe care au introdus-o în tara dusmanii lor istorici ,Etiopenii, si si natiunile care I-au colonizat, Englezii si Italienii. Cei mai multi afirma ca un adevarat somalez , este musulman iar cei care se convertesc la crestinism sunt tradatori. !
Rugati-va pentru crestinii din aceasta tara , cei care stropesc cu sînge marturia lor despre Domnul Isus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.