Crestinii din Turkmenistan

0
47

Autoritatile din Turkmenistan , o fosta tara Sovietica, la sfîrsitul lunii Noiembrie, 2003, au promulgat o noua lege privind activitatile religioase, care I-a declarat pe toti crestinii neînregistrati în ilegalitate.

Aceeasi lege limiteaza relatiile crestinilor cu strainii. Pentru a stabili contacte cu strainii, sau pentru a primi literatura crestina sau suport finnanciar, crestinii trebuie sa primeasca aprobare de la autoritati.

În acelasi timp, aceasta lege incorporeaza ca principii ; anumite aspecte ale religiei majoritate si-a treditiei islamice. Presedintele (Saparmurat Niyazov) , nu poate accepta atitudinea crestinilor, care atribuie o autoritate mai mare lui Dumnezeu.Acestia sunt gata mai degraba sa sufere pentru Dumnezeu , decît sa-l asculte pe el, sau sa împlineasca restrictiile impuse de aceasta lege.

Grupurile care supravegheaza respectarea drepturilor omului, spun ca Turkmenistanul are cea mai aspra politica religioasa dintre toate tarile ce au apartinut “Uniunii Sovietice “. În multe localitati bisericile au fost demolatesi politistii au împrastiat participantii la întîlnirile religioase, deseori batîndu-I si arestîndu-I pe credinciosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.