Cautatori ai ” Corabiei Pierdute”

2
24

Arheologii au confirmat deja multe dintre scrierile Bibliei. În aceasta vara o echipa de arheologi va merge sa caute Corabia lui Noe. ” În luna a saptea , în ziua saptesprezecea a lunii , corabia s-a oprit pe muntii Ararat ” Gen 8:4…
Localizarea Corabiei lui Noe, este unul dintre cele mai vechi mistere ale Bibliei , pe care exploratorii au încercat sa-l descopere înca din vremurile Biblice.

Folosind informatiile Bibliei , arheologii îsi localizeaza cercetarile la muntii Ararat. Problema este ca lantul muntos Ararat, este unul dintre cel mai mare din lume. El se întinde de la Oceanul Atlantic, pînă la Muntii Himalaia, iar la înăltimile pe care Biblia arata ca s-a oprit corabia, este todeauna gheata si zapada.

La o conferinta de presa ce a avut loc luna trecuta, Corporatia Trinity, a prezentat imagini luate din satelit a ceea ce ei cred a fi Corabia lui Noe. Ei si-au anuntat intentia de-a investi 9000.000 USD , pentru a sustine o expeditie ce va avea loc în aceasta vara care sa cerceteze si sa stabileasca ceea ce ei au supranumit ” Anomalia Ararat”.

Vara anului 2003 a fost cea mai calduroasa din ultimii 500 de ai . Aceasta temperatura ridicata a cauzat topirea multor getari din Ararat, facilitînd posibilitatea pentru a face noi poze , folosind satelitii comerciali care realizeaza poze ,cu cea mai buna rezolutie din lume.

Una dintre aceste poze , a prezentat o pata închisa în mijlocul unui ghetar aflat la înăltimea de 4700 m deasupra nivelului marii.
Focalizarea acestei imagini a aratat un obiect ce avea trei bîrne verticale sprijinite pe una orizontala.

Aceste poze au descoperit ca obiectul fotografiat este facut de mîna omului, a spus Daniel P.Mc. Givern, un crestin antreprenor, presedintele acestei organizatii. ” sunt convins, spunea el , ca excavatiile acestui obiect si rezultatul testelor care vor urma, vor dovedi ca aceste imagini indica de fapt : “ramasite ale Corabiei lui Noe”

Aceasta nu este prima datra cînd aceasta zona a fost filmata. Prima poza a acestui obiect a fost facuta de Fortele Aeriene Americane , în luna Iunie 1949, prezentînd imagini de pe partea de nord vest a muntelui Ararat.
Cercetarea imaginilor de atunci a concluzionat cu afirmatiile : “Aceste urme pot reprezenta o roca cu o forma ciudata, ramasitile unui avion prabusit, sau alte structuri foarte vechi, sau chiar Arca lui Noe.

Aceste poze au fost pastrate secret pînă în anul 1997, cînd Guvernul SUA, a pus la dispozitia specialistilor cîteva dintre ele, dar acestia le-au socotit a fi neconcludente .

În anul 1999 si 2000 , fotografierea muntelui a fost facuta de IKONOS 2 , satelit aflat în proprietatea ” Space Imagining” din Colorado. Noile imagini au fost cercetate de un grup de 7 persoane ce au format o echipa de specialisti independenti. Desi interpretarile au fost diferite, unul dintre membrii grupului, a concluzionat : ” desi pozele nu prezinta o evidenta explicita a unui obiect, acestea sugereaza ca acel obiect fotografiat este diferit de imaginile înconjuratoare , datorita culorii ce este diferita de cea rocilor vulcanice din zona.

Mc.Givern, a format o echipa de 30 de savanti turci si americani, specialisti în arheologie, gata sa escaladeze muntele si sa exploreze zona fotografiata ,între 15 Iulie si 15 August 2004.

Eu doresc sa ajut pe oameni sa creada în Dumnezeu , a spus el, dar aceasta este numai o expeditie non-religioasa, care doreste sa descopere ca întradevar Corabia este pe Muntele Ararat, asa cum afirma Biblia.

Explorarea acestei zone a fost interzisa pîna în anul 1982, datorita plîngerilor Uniunii Sovietice, care considera cercetarea ; spionaj si interventie a trupelor turcesti, împotriva rebelilor curzi. Dupa 1991 mai multe echipe au încercat sa exploreze zona si sa identifice obiectul fotografiat, dar au esuat.

Directorul proiectului de explorare , va fi Dr. Ahmet Ali Arslam, un profesor la Universitatea Selcuk din Konia, Turcia. El s-a nascut în aceasta regiune si a urcat pe munte mai mult de 50 de ori în ultimii 40 de ani.

Gasirea Corabiei, ar însemna cea mai puternica dovada a existentei potopului Biblic, pe care deja geologii îl afirma dupa evidentele din straturile geologice . BNNS.

2 COMENTARII

  1. “dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit”, si mai ales de oameni………tot ce este scris in biblie este adevarat….orice lucru care a vrut omul sa-l afle despre ce este scris in biblie s-a descoperit a fi adevarat…….pentru cei care nu cred in dumnezeu si in biblie dumnezeu va face ca adevarul sa fie scos la iveala intr-o zi……..daca dumnezeu va considera ca este necesar ca acest lucru sa fie scos la iveala se va vedea,dar sunt lucruri mult mai importante de descoperit, cum ar fi cunoasterea personala a lui dumnezeu. e mult mai minunat sa-l cunosti pe creator decat sa cunosti o lucrare facuta de el……..ceea ce omul considera imposibil pentru dumnezeu e posibil….ceea ce este important este ceea ce a facut el pentru omenire…..cine crede in existenta lui dumnezeu cu-adevarat va crede in orice cuvant care este scris in biblie…..

  2. parerea mea e ca cei care cred intr-adevar in Dumnezeu nu au nevoie neaparat de aceasta descoperire:arca lui noe……si nu stiu unde am citit ca nici nu va fi descoperita;insa va fi descoperit chivotul….de ce nu se pune accentul si pe aceasta cautare?nu e la fel de important????eu cred ca dumnezeu nu a considerat necesar k aceste lucruri sa ramana pana in zilele noastre!altfel,cum va explicati ca biblia a “trecut” attea secole,iar arca lui noe e de negasit?????a medita la aceste lucruri inseamna de fapt o cunoastere si o studiere mai atenta a scripturilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.