BISERICA SUBTERANA CRESTE IN AFGANISTAN

0
13

În ciuda influentei continuie a talibanilor, o miscare crestina subterana , este in crestere în aceasta vreme în Afganistan.

Înainte de regimul taliban , Afganistanul a fost o tara putin evanghelizata, avînd mai putin de 3.000 de crestini. Cu o populatie musulmana în proportie de 98%, si cu 48.000 de moschei si nici o constructie de biserica.
Sunt 70 de grupari diferite ce traiesc în aceasta tara, si toate acestea sunt considerate neatinse de Evanghelie. Înainte ca talibanii sa preia puterea si în timpul regimului brutal condus de ei, multi afgani au parasit aceasta tara.

Dupa razboi oficialitatile asteptau pîna la 600.00 dintre acestia sa se reîntoarca acasa. Dar spre marea lor surpriza s-au întors mai mult de 2 milioane . Unii au adus cu ei si ceea ce nu aveau atunci cînd au plecat: credinta în Hristos.

Este o mare bucurie sa vezi cîti de multi L-au primit pe Hristos , în timp ce erau în Pachistan. Unul dintre muncitorii care lucreaza în domeniul social printre acesti refugiati a spus : Multi dintre acesti afgani au avut visuri supranaturale, în care Domnul Isus li s-a descoperit personal si li s-a revelat ca fiind Adevarul. Altii au fost cîstigati pentru Hristos , prin slujirea credinciosilor pachistanezi ce locuiesc în zonele montane.

Este dificil sa obtii informatii despre biserica subterana din Afganistan astazi, pentru ca cei mai multi dintre crestinii care lucreaza în aceasta tara nu pot da informatii care sa le compromita slujirea si siguranta credinciosilor afgani.
Evanghelizarea însa este o noua provocare si sunt multe usi deschise. Nu numai pentru lucratorii crestini care au venit sa ajute la reconstructia tarii dupa razboi, dar si pentru credinciosii bastinasi.

” Este nenatural pentru afgani sa nu vorbeasca despre Dumnezeu” , unul dintre acesti lucratori crestini a explicat: “afganii asteapta ceva nou, stiind ca nu vor putea merge înainte întorcîndu-se la ceea ce au avut în trecut.Eu vorbesc despre Domnul Isus în fiecare zi, pentru ca oamenii ma întreaba ” !

Un altul a spus : “noi avem un grup de 45 de familii afgane, care au devenit crestine, pe care le ajutam sa se echipeze. Am tradus materiale crestine în limba lor si asteptam sa le putem publica.Am întîlnit multe dintre aceste familii , a continuat el. Prima data a fost într-un loc secret, unde 16 barbati erau adunati într-o camera în jurul unei mese mari de lemn.

Cînd am intrat în camera toti s-au ridicat . A fost ca si cum am pasit în fata tronului lui Dumnezeu. Nu am simtit niciodata prezenta lui Dumnezeu, într-un mod atît de tangibil.

Apoi am avut privilegiul sa ma întîlnesc cu acest grup în alte ocazii. În una dintre ele am fost 3 sau patru dintre noi care eram pregatiti sa predicam . Numai eu am reusit sa vorbesc , ceilalti desi erau slujitori experimentati nu au mai putut spune nimic, au stat jos si au plîns continu. Prezenta lui Dumnezeu era asa de reala încît nu mai era nevoie de nici un cuvînt. Era ca si cum ne-am întors înapoi în timp cu 2000 de ani.”

Este înca extrem de periculos pentru un musulman în Afganistan sa devina un crestin., datorita culturii nu a restrictiilor politice sau legislative, ei pot fi omorîti. Cu toate acestea ei sunt pregatiti sa plateasca pretul.
Faith N.

BISERICA SUBTERANA CRESTE IN AFGANISTAN
Da o nota acestui articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here