MATURITATE SPITITUALA ÎN ADOLESCENTA

0
64

Trei ani de cercetare asupra slujirii pentru copii, au condus la multe concluzii surprinzatoare , potrivit noii carti publicate de George Barna. În aceasta carte intitulata : ” Cum sa transformi copii tai în Campioni Spirituali “, Barna a aratat ca beneficiul acestor cercetari nu numai ca I-a schimbat perspectiva personala privind importanta slujirii pentru copii, dar I-a clarificat raspunsul la întrebarea : “De ce bisericile nu au semnificatie în cultura actuala ” ?

Adultii în general poarta si marturisesc în general credinta pe care ei au îmbratisat-o atunci cînd erau tineri. Motivul pentru care crestinii sunt asa de asemanatori în atitudini si în stilul de viata cu necrestinii, este datorat faptului ca n-au fost provocati sa gîndeasca si sa se comporte diferit atunci cînd au fost copii.

Avînd doar oameni care sa mearga la biserica cu regularitate nu-I deajuns pentru a avea si crestini maturi. Transformarea spirituala cere o investitie mult mai mare în dezvoltarea abilitatilor pentru interpretarea situatiilor vietii în termeni spirituali, cîstigîndu-I pentru Hristos si echipîndu-I pe oameni în adolescenta.

Cercetariel lui Barna au descoperit ca pentru o persoana , comportamentul si modul de a privi lucrurile sunt în general dobîndite atunci cînd sunt tineri , chiar înainte de a atinge vîrsta adolescentei. Ca sa evidentieze aceasta barna a prezentat cîteva situatii specifice, descoperite în timpul studiului :

1. Trasaturile morale fundamentale , pentru o persoana sunt stabilite pîna la vîrsta de 9 ani. Chiar daca avcestea sunt redefinite si ajustate mai tîrziu în viata, perspectiva generala asupra Adevarului, integritatii, însemnatatii , justitiei si-a eticii este definita foarte devreme în prima decada a vietii.
2. Raspunsul unei persoane cu privire la semnificatia vietii, mortii si învierii Domnului Isus, pentru sine este deja determinat înainte ca o porsoana sa atinga 18 ani. De fapt majoritatea americanilor exprima aceasta decizie pîna la vîrsta de 12 ani.
3. Multi dintre slujitorii adulti din biseri , au avut o implicare majora în viata bisericii pe cînd au fost foarte tineri. Patru din cinci dintre acesti lideri, au afirmat ca au fost implicati într-o lucrare pentru copii înainte de a avea vîrrsta de 13 ani.

O aplicatie a acestui studiu ar putea fi : liderii care vor conduce biserica peste douazeci de ani, sunt cei care acum ca tineri sunt activi în programul bisericii

Ce3rcetatorul a aratat ca rezultatul investigatiilor sale, a produs o turnura semnificativa în viziunea lui cu privire la slujire : ” de cînd am devenit crestin, cu 40 de ani în urma;am acceptat aceasta notiune dominanta : cea mai importanta slujire este sa-I conduci si echipezi pe adulti. Dar rezultatul acestui studiu mi-a aratat ce mare impact pot avea în viata copiilor , spre deosebire de ce putine schimbari pot realiza în viata adultilor. Aceasta mi-a redirectionat slujirea. Schimbînd prioritatile slujirii s-ar putea sa descopertim raspunsul pentru care multi lideri se roaga de mult 😮 biserica plina de oameni maturi spiritual !

Faith. N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.