Ajutoare umanitare pentru populatia Irachiana

0
40

Crestini din zilele noastre împlinesc slujirea “Bunului Samaritean” aplecîndu-se spre cei cazuti si înfometati, pentru a le lega ranile provocate de razboi.Organizatia crestina “World Vision” a prezentat detalii despre aceasta slujire, prin care au fost împartite bunuri umanitare în Irac.

Aceste ajutoare au fost destinate pentru doua zone: în nordul Iracului, pentru populatia kurdistana si pentru taberele de refugiati de lînga Mosul. Pentru distribuirea acestor ajutoare , organizatia mentionata a lucrat împreuna cu Organizatia Internationala pentru Emigrari. În aceste zone World Vision , a efectuat înregistrarea refugiatilor, a distribuit ajutoare nealimentare si a coordonat activitatea celorlate organizatii implicate în slujiri umanitare.

Specialistii din aceste programee pun la cale un program prin care organizatia World Food , sa aduca hrana în aceste zone pentru cei 2.500.000 de irachieni care au fost deja înregistrati.

La fel , aceasta organizatie a anuntat ca un transport cu ajutoare umanitare pentru nevoi urgente , incluzînd corturi , paturi , containere cu apa si echipamente medicale, a ajuns deja la granita Siriana si asteapta sa primeasca acceptul pentru a intra în Irac.

Heather Macleod, un specialist în protectia copilului , a ajuns în aceasta regiune lucrînd împreuna cu UNICEF, pentru a dezvolta programe specifice pentru copii traumatizati de conflitele din aceasta tara. Natiunile Unite au estimat a fi aproape 350.000 de irachieni ,care din cauza razboiului au trebuit sa-ai paraseasca locuinta. Rapoartele recente au aratat aproape 40.000 de oameni refugiati la granita Iraniana, si un mare exod al populatiei din Bagdad.

Nevoia urgenta este pentru ajutorarea acelora care din cauza razboiului si-a noii escaladari a conflictelor , nusi pot procura hrana, apa, adapost sau îmbracaminte.

Natiunile Unite au estimat a fi peste 500.000 de copii numai în Bosra, Najaf, Karbaka si Bagdad , zonele cele mai afectate de razboi.Acestia au nevoie de o reabilitare psiho-sociala dupa terminarea razboiului.

Sunt aproape 13 milioane de copii în Irac si orice am crede despre acest razboi nu putem ignora suferintele pe care acesta le provoaca. W.V.

Fiind martori ai acestor dureri din zilele noastre , rugati.va pentru toti cei ce trec prin aceste suferinte.Rugati-va pentru lucratorii din organizatia World Vision , pentru a fi protejati în timpul acestor slujiri si lucrarea lor sa fie perceputa ca o manifestare a dragostei si-a marturiei crestine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.