Secretul Misiunii Mat.28:16-20

0
94

Întîlnirea Domnului Isus dupa înviere ,cu ucenicii Sai în Galileea, a însemnat nu numai o “provocare pentru misiune”ci si o descoperire a “Secretului Misiunii”. La Aceasta întîlnire importanta, a fost lansat mandatul misiunii, prin porunca cunoscuta sub numirea de ” Marea Trimitere” .

” Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatalui si al Fiului si al Sfîntului Duh. Si învatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit”. Mat 28:19.

Urmarind îndeaproape acest eveniment , vom întelege : care sunt factorii ce asigura sucesul în misiune. Domnul Isus a fost interesat nu numai ca ucenicii Sai, sa se angajeze în misiune; ci în aceasta slujire ,ei sa aba succes ! Vom avea parte de aceeasi reusita în slujirile noastre întelegînd că :

1. Misiunea începe la întîlnirea cu Domnul Isus

Înainte de a se angaja în misiune , fiecare dintre ucenici , au avut mai întîi o întîlnire personala, cu Domnul Isus. Fara aceasta experienta , niciunul dintre ei nu ar fi putut împlini aceasta slujire:

a exemplul femeilor de la mormînt

În dimineata învierii un grup de femei mergeau spre mormîntul Domnului Isus , preocupate doar de împlinirea unor ritualuri si obligatii religioase. Erau ca multi crestini ai zilelor noastre , fara viziune, fara speranta si fara vre-o responsabilitate fata de lume.

Cine ar fi crezut ca tocmai ele vor fi primele misionare ? Ceva s-a întîmplat ! Ceva ce le-a trezit din starea lor si le-a pus pe jar ! Sunt acum pline de bucurie , avînd nadejde ,o nua perspectiva asupra lumii si alergînd de la mormînt spre lume, purtau mesajul : “Hristos a înviat”.! Ceea ce le-a schimbat viata, a fost întîlnirea personala cu Hristos Cel Înviat !

b. exemplul ucenicilor din Emaus.

Si ucenicii ce mergeau spre Emaus au trait aceeasi experienta.(Luca 24:13-35) Aveau inima împovarata de durere , mintea întunecata datorita nepriceperii Scripturilor si ochii orbiti pentru a vedea realitatea. Coborau spre lume , fara speranta, purtînd un mesaj al desnadejdii.

Deodata însa ; în miez de noapte , biruind orice bariera si orice obstacol, acestia se angajeaza în misiune.Pentru ei n-a mai contat întunericul, distantele sau oboseala. Au alergat spre Ierusalim vestind ca:”L-au cunoscut la frîngerea pîinii” !. Luca 24:35 Schimbarea din viata lor a fost cauzata de aceeasi experienta : Întîlnirea personala cu Domnul Isus !.

c. exemplul apostolului Pavel

Cea mai dramatica schimbare a trait-o “Saul din Tars ” (apostolul Pavel ). Împuternicit de marii preoti el.mergea spre Damasc ca sa-i aresteze pe crestini .Fapte 9: 1-16. Dar, cel mai înversunat dusman, a ajuns sa fie cel mai prolific misionar ! Aceasta schimbare a avut loc în acelasi moment , al întîlnirii personale cu Domnul Isus. În timpul acestei experiente apostolul Pavel a pus doua întrebari capitale: “Cine esti tu Doamne” si “Doamne ce vrei sa fac”.Fapte 9:5-6.

Este foarte interesant de subliniat faptul ca apostolul Pavel a înteles ca are o responsabilitate fata de Dumnezeul care i se aratase , trebuie sa faca ceva ; o slujire ce a împlinit-o apoi , cu un devotament total.

În timpul în care traim , misiunea a ajuns o cariera, o profesie, o alternativa pe lînga alte obtiuni. Pentru ceice au avut o întîlnire personala cu Domnul Isus misiunea a devenit o responsabilitate primordiala , telul suprem al vietii lor. Secretul misiunii nu sta în programe si facilitati , ci în oamenii a caror inima a fost aprinsa de Dumnezeu, la întîlnirea cu Domnul Isus. Pentru a avea misionari devotati , trebuie sa-i ajutam pe oameni sa aiba aceasta experienta. Apoi :

2. Misiunea, are ca baza închinarea

Ajunsi în în Galileea în muntele unde le poruncise Domnul Isus sa mearga, ucenicii :”Cînd L-au vazut , I s-au închinat , dar unii s-au îndoit “.Mat.28:16.
Înainte de a fi trimisi în misiune , ucenicii au trait un moment deosebit în închinare. Ei nu numai ca au avut o întîlnire reala cu Domnul Isus , dar au si exprimat o atitudine corecta fata de El. Închinarea exprima un act de credinta , aprecierea si recunoasterea Celui ce îi este adresata , precum si predare si supunere fata de voia lui Dumnezeu.

Aceeasi experienta au trait si crestinii din Antiohia. Înainte de a trimite pe cineva dintre ei în misiune ; acestia s-au unit în închinare. Fapte 13:1-3 Este mentionat de mai multe ori în acest pasaj , ceea ce s-a întîmplat “pe cînd posteau si se rugau ” În timpul închinarii exprimate prin post si rugaciune , Duhul Sfînt le-a vorbit, au primit revelatia numelor celor ce urmau sa fie investiti pentru misiune , au dobîndit unitate si au înteles care este lucrarea lui Dumnezeu.

În acest fel toti au devenit partasi misiunii,punîndu-si mîinile peste cei descoperiti de Dumnezeu pentru aceasta slujire.I-au eliberat de alte responsabilitati pe care acestia le aveau în biserica locala si i-au lasat sa plece, acordîndu-le girul . Ce partasie traita în închinare !

Astazi cînd unii misionari doresc sa plece în misiune , este convocata “Adunarea Generala”! În cartea Faptele Apostolilor capitolul 15, este aratat cum sunt primiti misionarii la “Adunarea Generala”: La aceasta întîlnire , desi Dumezeu făcuse lucruri deosebite prin ei “s-a facut multa vorba “, au fost primiti cu suspiciune , li s-a pus la îndoiala mesajul,si le-a fost chestionata competenta . Ce diferenta între “Adunarea de închinare” si “Adunarea Generala”!

Si la întîlnirea cu Domnul Isus în Galileea în timpul închinarii “unii s-au îndoit” ! Sunt atîtea cei ce se îndoiesc si astazi , atunci cînd este vorba de misiune! Daca dorim sa avem o baza solida a lucrarii de misiune , trebuie sa învioram închinarea. Biserici anemice în închinare , nu pot fi dinamice în misiune !

La un grup mic de închinare a venit odata un tînar de aproape 30 de ani. Surprinsi de prezanta lui, stiind ca este doctor în filozofie si licentiat în teologie , cei prezenti s-au închinat cu mai mult foc.Unul dintre subiectele rugaciunii a fost ;”nevoiasii din Africa”. Cînd s-a terminat rugaciunea , acel tînăr s-a ridicat si a spus celor prezenti , că a primit chemarea lui Dumnezeu pentru a merge în Afruca , sa-i ajute pe acei pentru care s-au rugat.

În loc sa se plece din nu pe genunchi si sa continuie închinarea multumindu-i lui Dumnezeu pentru raspunsul pe care l-au primit la rugaciunile lor, acei credinciosi au început sa-l descurajeze spunîndu-i : îti vei rata cariera, în Africa sunt multe pericole, cine are sa te sustina financiar ; si multe alte semne de îndoiala !

Cu toate acestea, Albert Schweitzer, a ramas ferm în hotarîrea lui. A studiat medicina si a plecat în Africa nu ca diplomat , ci ca “misionar medical”. Fiind credincios lui Dumnezeu , a înfiintat mai multe spitale , ce au alinat suferintele africanilor .

Nu si-a ratat cariera , asa cum credeau unii ! A ajuns sa fie cunoscut în lumea întreaga,fiind rasplatit cu “Premiul Nobel”. Dar mai mult, a revolutionat misiunea, deschizînd drumul pentru multi alti misionari, ce au fost implicati în acesta slujire, urmîndu-i exemplul.

Toate acestea au avut ca baza închinarea ! Vrei sa ai misionari dedicati si o biserica implicata în misiune ? Înflacareaza închinarea si apoi asteapta-te la lucruri neobisnuite !

3. Misiunea este sustinuta de Domnul Isus

Misiunea n-ar fi avut nici o sansa de reusita daca s-ar fi bazat numai pe resursele umane. Suntem siguri însa, ca aceasta slujire va avea succes , pentru ca Fiul Lui Dumnezeu , este Acel ce o sustine.

Domnul Isus a facut promisiunea: ” Iata ca Eu sînt cu voi în toate zilele, pîna la sfîrsitul veacului”. Mat 28:20 .Unii încearca sa aplice aceasta promisiune , pentru orice împrejurare. Daca urmarim cu atentie pasajul Scripturii mentionat, observam ca aceasta a fost facuta în contextul misiunii. În timp ce mergem, facem ucenici, îi botezam în Numele lui Dumnezeu Tatal, al Fiului si al Sfîntului Duh, si îi învatam sa pazeasca tot ce ne-a poruncit Domnul Isus, avem promisiunea ca El este cu noi.

Putem conta pe aceasta promisiune, pentru ca a fost facuta de Acel ce are toata puterea în cer si pe pamînt .( Mat 28:18.), Si apoi urmarind slujirea apostolilor din ziua Rusaliilor ,putem vedea ca acestia n-au slujit singuri. Domnul Isus prin puterea Duhului Sfînt , a schimbat limbile, a autorizat Cuvîntul, a deschis inimile oamenilor , a convins de pacat si a nascut din nou pe cei ce au crezut . Pentru cîstigarea celor 3000 de suflete care s-au alaturat numarului ucenicilor, lucrarea cea mai grea a fost împlinita de Domnul Isus.

El este acelasi si astazi; de aceea încrede-te în acest ajutor, fa-ti partea ta si vei vedea lucruri mari , pentru ca El împlineste întocmai ceea ce spune .D.B

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.