Seminar de consultanta pentru Misiunea Mondiala

0
50

În perioada 24-26, mai 2004 , a avut loc la “Centrul Crestin ” din localitatea Ilieni, Seminarul de consultanta pentru Misiune Mondiala. La acesta întîlnire au participat , pastori, misionari si liderei care coordoneaza activitatea de misiune ,în cadrul cultelor evanghelice.Pentru participanti o mare provocare a fost cunoasterea timpului specific si-a oportunitatilor pe care le avem în timpul generatiei noastre.

Nimeni nu se poate îndoi de faptul ca lumea din timpul generatiei noastre ,este într-o profunda schimbare. Am scurtat timpul unei calatorii internationale , de la luni la ore. Datorita tehnicii avansate , putem trimite si primi, aproape instantaneu, mesaje de oriunde în lume.

În ce priveste guvernarea , între 1990-1991 , 25% dintre tarile lumii si-au schimbat forma de guvernamînt, ( nu s-a trecut numai de la un partid la altul , ci s-a schimbat întreaga lor structura si filozofie).

De la sfîrsitul anului 1991, pîna în 1992, s-au format 17 tari noi.În ce priveste vîrsta 40% din populatia lumii au vîrsta sub 15 ani, 50% dintre asiatici si latino -americani au vîrsta sub 20 de ani ; 60% din populatia din Costa Rica are vîrsta sub 30 de ani, iar 50% dintre africani sunt copii.

Numai în Calcuta sunt 2.milioane de copii, iar în Orasul Mexico, aproape 1,9 milioane. Daca tarile din rasarit cunosc o explozie demografiica , tarile din vest, cele care de obicei trimeteau misionarii,sunt îmbatrînite. (în aceste tari rata cresterii demografice, este negativa si predomina vîrstnicii )

În ce priveste evanghelizarea lumii : adevaratii credinciosi sunt în procent de aprox 10%. Crestinii nominali 20%. Vecinii necrestini dar la care se poate ajunge sunt în procent de 30%.

Oamenii la care nu s-a ajuns înca cu evanghelia, sunt într-un procent de 40%.

România , tara cu un mare numar de credinciosi evanghelici , poate fi un raspuns pentru împlinirea acestor nevoi. Pentru români nu sunt atât de multe restrictii pentru tarile din rasarit.Iar credinciosii evanghelici au maturitate spirituala,si o buna doctrina Biblica , care îi califica pentru misiune.

În zilele pertecute împreuna la Ilieni, Duhul lui Dumnezeu a înflacarat inimile noastre, pentru a constientiza fiecare biserica din România de aceasta nevoie si pentru a ne pune la dispozitia lui Dumnezeu , pentru a merge acolo unde El ne trimite.

Rugati-va lui Dumnezeu ca si bisericile din tara noastra sa fie aprinse de aciasi viziune , iar în timpul în care traim, în miscarea misionara sa fie cuprinsi si implicati toti cei care sunt chemati de Dumnezeu . D.B

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.