Pentru Domnul Isus; “Nu este loc ” !

0
205

Daca multe localuri si restaurante au afisat acest anunt pentru turistii care cautau un loc în care sa petreaca sarbatorile, tot mai multi sunt astazi cei care au acelsi raspuns si pentru Domnul Isus!

Spitalul regal pentru copiii bolnavi din Edinburg, Scotia , a oprit distribuirea unui CD cu colinde de Craciun , pentru copii internati , deoarece în continutul colindelor era mentionat despre Domnul Isus. ” Noi nu putem înmîna acest CD” a declarat purtatoarea de cuvînt a spitalului, unui ziar Scotian. Daca acesta ajunge la fiecare copil, poate cauza o puternica ofensa , pentru acei ce nu sunt crestini.”

Jane Butters, care a înregistrat acest CD , pentru a aduna fonduri pentru centrul oncologic “Marie Curie” , a fost socat de aceasta decizie.

El a spus: ” sa crezi ca ceva asa de inocent ca si colindele de craciun, poate fi o ofensa; este de neimaginat ! Daca cineva nu vrea sa le asculte este decizia personala; dar a-I împiedica si pe altii , întrece orice limita. Acum este timpul Craciunului si majoritatea oamenilor din Scotia sunt crestini. Daca acestia vor sa sarbatoreasca , ar trebui sa aiba libertatea sa o faca, la fel cum este respectata libertatea grupurilor minoritare. Daca libertatea este numai pentru unii , atunci majoritatea va fi ofensata !
Luna trecuta parlamentul Scotian a interzis afirmatiile : “Merry Christmas” (Craciun fericit) si ” Happy new Year” ( An Nou Fericit ),, de pe felicitarile trimise de parlamentari. Ei au motivat aceasta decizie spunînd ca aceste cuvinte de felicitare nu sunt “inclusive social”, cuprinzîndu-I pe toti cetatenii din Scotia.

Citind aceasta stire transmisa de MCNS, am înteles ca si atazi pentru Domnul Isus, sunt usi închise. Asa a fost întîmpinat atunci cînd El a venit în mijlocul lumii , si în acelasi fel este primit si astazi.

Cea mai provocatoare afirmatie pe care o întîlnim în textele Scripturii care redau evenimentele petrecute la întruparea Domnului Isus, este în Luca 2:6/b “..în casa de poposire nu era loc pentru ei ” ! Urmarind viata celor care n-au avut loc pentru Domnul Isus, atunci cînd El s-a întrupat si pe cei care astazi au aceeasi atitudine, am descoperit trei cauze majore care împiedica pe oameni , sa-l primeasca pe Fiul Lui Dumnezeu :

1. Egoismul.

Nu este loc pentru Domnul Isus, pentru ca pe tronul pe care El trebuie sa domneasca , acum stapîneste “eul”. Umanismul a îndreptat privirile omului spre el însusi, despartindu-l tot mai mult de Dumnezeu. În acest fel omul a ajuns sa se considere “dumnezeu”, fiind propriul sau stapîn. Irod cel Mare , regele Iudeii, din timpul venirii Domnului Isus, ne poate fi un exemplu în acest sens. El nu l-a primit pe Fiul lui Dumnezeu , pentru ca era mîndru si plin de sine. A vazut în pruncul nascut un “rege rival”caruia nu era dispus sa-I ofere tronul. Nu numai tronul Iudeii, pe care Domnul Isus îl merita de drept ca si urmas al regelui David ( Irod era un idumeu si ocupa tronul Iudeii pe nedrept ) , ci si tronul inimii sale , asupra careia Domnul Isus avea drept sa stapîneasca ca Fiu a lui Dumnezeu. Mîndria si egoismul lui Irod au facut ca în jurul sau sa nu mai încapa nimeni. El si-a ucis trei dintre fii sai ca nu cumva acestia sa atenteze la tron si fara mila acoform traditiei, a omorît în Betleem 14.000 de copii, sa scape de noul rege. Unde “eul” este stapîn exista suspiciune, intoleranta , robia mîndriei si-a intereselor personale. Rezultatul acestei stapîniri este : tulburare, durere si moarte. În acest cadru pentru Domnul Isus nu este loc ! În viata ta cine Domneste ? Poti sa stii dupa starile pe care le traiesti si ceea ce ramîne în urma ta . Daca pîna acum n-ai avut pace, bucurie , împlinire si libertate sub stapînirea vechiului stapîn, fa loc noului Rege si vei dobîndi aceasta binecuvîntare.

2. Religiozitatea.

O alta cauza care împiedica pe oameni sa primeasca pe Domnul Isus este “religiozitatea”. Pare a fi un paradox, dar la venirea Domnului Isus, chiar religiosii vremii n-au avut loc pentru El. În capitolul 2 al evangheliei dupa Matei, este aratat faptul ca Irod a aflat de la “preotii cei mai de seama” si de la “carturarii norodului”, locul unde avea sa se nasca Hristosul. Preotii si carturarii în Israel, erau considerati cei mai religiosi. Acestia împlineau slujbele la templu, tîlcuiau legea si îndrumau multimile privind viata spirituala. Este provocator faptul ca , acestia stiau Scriptura, cunosteau profetiile, au fot gata sa dea raspunsul corect întrebarii lui Irod , dar n-au avut loc pentru Domnul Isus. Ei se considerau prea siguri de calea pe care merg pentru a ajunge la Dumnezeu, de felul cum interpreteaza Cuvîntul lui Dumnezeu si de pozitia si slujba lor spirituala. Ei nu puteau concepe ca Dumnezeu sa lucreze si altfel fata de felul cum ei prevad viitorul. Este atît de trist ca si astazi multi dintre cei care îl resping pe Domnul Isus au o viata religioasa. Unii chiar sunt “fanatici religiosi”. Pentru ei tocmai acesta religiozitate, tiparul practicilor si-al învataturilor pe care le împlinesc, sunt o piedica pentru a-l primi pe Domnul Isus. Religiosii din vremea întruparii Domnului Isus, L-au respins pentru ca n-au crezut. Si pentru a doua venire a Domnului Isus rasuna aceiasi întrebare : “¦” cînd va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamînt ? Luca 18:8. Daca tu esti un om religios , este loc în religia ta pentru Domnul Isus ? Primeste-L pe Fiul Lui Dumnezeu si urmîndu-L pe El vei gasi calea prin care vei fi unit cu cerul .

3. Preocuparile zilnice

Sunt unii care nu au loc pentru Domnul Isus din cauza preocuparilor de fiecare zi. Au agenda prea încarcata cu treburi si responsabilitati, încît nu mai au timp sa se gîndeasca si la Domnul Isus. Asemenea lor a fost norodul lui Israel. Erau asa de preocupati pentru recesamînt, si de a împlini porunca cezarului, încît gîndul lor nu mai putea cuprinde si altceva. Astfel concentrati pentru ceea ce aveau de împlinit, preocupati de pregatirile pentru calatorie, (pentru ca fiecare trebuia sa mearga sa se înscrie în cetatea natala), sau entuziasmati de întîlnirea cu cei dragi, cei din neamul lui Israel, n-au mai avut loc si pentru Domnul Isus.Subliniind aceasta atitudine evanghelistul Ioan spune: ..” A venit la ai Sai, si ai Sai nu l-au primit. Ioan 1:11.
Traim astazi într-o societate foarte aglomerata cu responsabilitatile de fiecare zi. Mai ales la sarbatori , oamenii sunt concentrati asupra petrecerii, cumparaturilor si mai ales asupra cadourilor .Toate acestea pot lua locul Domnului Isus. Acum la începutul anului întrebarea mea pentru tine este : Ce loc ai oferit tu Domnului Isus ? Care sunt lucrurile care te împiedica sa-I oferi locul pe care El îl merita ? Fii gata sa îl recunosti ca Domn al inimii si al vietii tale si vei fi fericit împreuna cu El în calatoria vietii din noul an.
D.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.