FITI GATA !

0
17

“¦.”Si voi fiti gata ; caci Fiul omului va veni în ceasul în care nu va gânditi “.

Indiferent de timpul când este anuntat un eveniment, sau de pregatirile care au fost efectuate , atunci când acesta are loc , todeauna mai este de facut ceva ! Sunt tineri care si-au planificat nunta cu un an înainte si s-au pregatit pentru acest eveniment pâna în cele mai mici detalii.

Când vine ziua nuntii însa , mireasa întârzie , mirele patruleaza pe hol, soferul masinii care astepta sa-I duca la Biserica claxoneaza, iar pastorul uitându-se la ceas , dicteaza cântare dupa cântare. Toate acestea-s cauzate de faptul ca cineva nu-I gata .În natura noastra umana exista predispozitia sa întârziem . De aceea este binevenita atentionarea celor care încearca sa ne grabeasca, pentru a fi gata !
Acesta a fost imperativul pe care Domnul Isus l-a adresat ucenicilor în contextul exenimentelor care au precedat darâmarea templului, si acelasi imperativ este cel mai potrivit cuvânt pe care trebuie sa-l auda Biserica stazi, în contextul venirii Domnului Isus.

Trebuie sa fim gata , pentru ca nu stim ziua în care va veni Donul. (Mat.24:36)
Atunci când cunoastem vremea în care va avea loc un eveniment, putem amâna pregatirile pâna în ultimul moment. Un tânar a venit la un predicator si l-a întrebat : cu cât timp înainte de moarte pot sa ma pocaiesc pentru a fi gata sa merg în rai ? Predicatorul I-a raspuns : este bine daca te vei pocai cu un minut înainte de moarte !. Tânarul a plecat sa-si petreaca viata ,contând pe aceasta asigurare. Dupa o vreme, framântat de o mare dilema, se întoarce la acelasi predicator întrebându-l : când voi mai avea doar un minut pâna la moarte ? Predicatorul s-a uitat la el si I-a zis : la întrebarea aceasta numai Dumnezeu cunoaste raspunsul ! Si despre ziua si ceasul în care va veni Fiul omului , stie numai Dumnezeu Tatal, fapt care pe noi ne motiveaza sa fim gata în orice vreme.

Apoi, trebuie sa fim gata ,pentru ca în momentul venirii Domnului Isus nu va mai fi timp de pregatire. Sunt asa de multi cei care folosesc dictonul : Sa vina Domnul , pentru ca ma voi descurca atunci ! Poate ca au reusit aceasta performanta a pregatirii pe moment,în fata unor evenimente pe care le-au trait aici.Nu va mai fi posibil acelasi lucru si la venirea Domnului Isus. Venirea Lui va fi ca fulgerul,Mat.24:27, si învierea celor morti în Hristos si transformarea celor credinciosi ,va avea loc într-o clipa .
1 Cor.15:51.Experienta celor 5 fecioare neântelepte, care nu aveau ulei în candele atunci când a venit mirele, ne confirma faptul ca n-au putut face rost de undelemn în mod instant ! Când s-au întors cu undelemn, pentru a întâmpina pe mire , totul era prea târziu. Usa odaii ospatului de nunta , era încuiata. La venirea Domnului Isus nu va mai fi timp pentru pregatire , starea în care vom fi gasiti va decide vesnicia.

Acest imperativ este motivator ,pentru ca numai cei care sunt gata vor intra în odaia ospatului de nunta . Mat. 25:10.Fecioarele întelepte au avut candele si undelemn în vase. Cînd a venit mirele , erau gata si au intrat cu el în odaia de nunta. Cei care sunt gata sunt îmbracati în haina neprihanirii Ap.19:7-8,traiesc calauziti de Duhul lui Dumnezeu, si au pus în negot darul spiritual pe care l-au primit din partea lui Dumnezeu, împlinind lucrarea care le.-a fost încredintata . 2Tim.4:6-7.
Pentru ce esti tu gata ? Apostolul Petru dupa înviere a spus unui grup de ucenici ca merge sa prinda peste. Raspunsul acestora a fost foarte promt : “Mergem si noi cu tine”!
Ioan 21:3. Care sunt lucrurile pentru care esti gata sa dai acelasi raspuns ? Fii gata sa întâlnesti pe Domnul , ca sa te poti ruga în orice vreme : Vino Doamne Isuse !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.