UN BUN OSTAS !

0
208

Caci noi n’avem de luptat împotriva carnii si sângelui, ci împotriva capetenilor, împotriva domniilor , împotriva stapânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti..” Ef. 6:12.

Într-o lume învrajbita, în care de mute ori razboiul capata valente mediatice, economice sau conflicte armate, prin care omul doreste sa-si exercite suprematia si autoritatea asupra semenului sau , apostolul Pavel ne atentioneaza despre razboiul spiritual !

În acest conflict, omul nu este chemat sa lupte împotriva carnii si sîngelui, ci împotriva puterii si autoritatii diabolice , a duhurilor rautatii , a caror prezenta si actiune este tot mai activa astazi.
Asemenea soldatilor care sunt instruiti si echipati pentru conflictele armate , fiecare credincios trebuie sa fie înrolat în armata lui Dumnezeu.(2 Tim 2:3). Vorbind despre lupta spirituala apostolul Pavel evidentiaza , calitati , înzestrari si tactici folosite de toti cei care pot primi calificativul de bun ostas :

Un bun ostas în armata lui Dumnezeu , stie care este dusmanul !. De foarte multe ori au fost batalii pierdute, pentru ca în învalmaseala luptei , cei ce luptau n-au mai realizat cine este dusmanul si au scos sabiile unul împotriva celuilat ,din aceeasi armata !
Un caz specific a fost în vremea lui Ghedeon,când o coalitie de popoare a venit sa lupte împotriva Israelului.Marimea acestei ostiri era comparata cu o multime de lacuste, iar camilele lor , ca nisipul de pe marginea marii !. Jud.7:12 Împotriva lor Dumnezeu a chemat sa lupte pe Ghedeon , cel mai fricos fiu din Israel , care de teama Madianitilor, batea grâu într-un teasc . El a adunat pentru lupta o armata de treizeci si doua de mii de oameni. Nu toti acestia s-au dovedit a fi si buni ostasi. La testul fricii de oameni ,au cazut douazeci si doua de mii dintre, ei care s-au dus acasa ! La al doilea test al vegherii si-al vigilentei au mai cazut noua mii saptesute , ramânînd doar 300 ! Dupa ce Ghedeon conducatorul lor a trecut testul credintei coborând împreuna cu slujitorul lui , noaptea în tabara lui Madian, toti cei ramasi au trecut testul ascultarii . Purtând în mâna doar trâmbite si faclii dosite în ulcioare, au coborât în miezul noptii spre tabara vrajmasa,unde la semnalul lui Ghedeon au spart ulcioarele si-au înaltat facliile , sunând din trâmbita. si strigând : “Sabia Domnuluii si a lui Ghedeon !”. Jud.7:20.
În învalmaseala care s-a creat , cei din tabara lui Madian, au scos sabia unul împotriva celuilalt . Jud. 7:22.
În vremea aceasta de libertate si armata lui Dumnezeu uneori, nu mai stie care este dusmanul ! În multe biserici pastorul lupta împotriva comitetului, comitetul împotriva pastorului, iar membrii ,se lupta între ei de partea cui sa fie. In societate , vrajmasul este considerat adesea ,cel care are bani mai multi , reuseste mai bine, sau are o pozitie mai înalta.Chiar în familie în aceasta vreme din urma , întâlnim situatii în care copii lupta împotriva parintilor, iar parintii împotriva copiilor
Toti cei antrenati în astfel de lupte nu mai stiu care este dusmanul. Noi nu mai avem de luptat împotriva ” carnii si sângelui ” ! . Adevaratul dusman este diavolul cu armatele lui. Cei ce sunt buni ostasi în armata lui Dumnzeu nu se lasa pacaliti ,chiar daca acestia se camufleaza în îngeri de lumina.

Apoi un bun ostas este todeauna gata !. Imperativul folosit de apostolul Pavel este ” Stati gata ” !. Efeseni 6:14. Cel mai mult în armata ,am avut de facut instructie sau de suportat pedepse , din cauza unora care în timpul alarmelor nu se încadrau în barem. Tocmai atunci când suna goarna li se rupeau sireturile si nasturii, nu gaseau cheia potrivita pentru rastelul cu arme, sau curierii uitau sa anunte pe unul dintre ofiterii de pe lista. Un bun ostas în armata spirituala a Lui Dumnezeu , oricand ar suna diavolul alarma si orice atac acesta ar initia , nu va fi luat prin surprindere. El nu se încurca cu treburile vietii 2 Tim.2:4, ci la locul de straja încredintat este treaz si vegheator.

Goliat , uriasul cu care s-a luptat David , a fost înfrînt de o piatra care I-a nimerit fruntea, desi purta un echipament militar de protectie sofisticat pentru acea vreme , doar pentru faptul ca viziera îi era ridicata. El l-a considerat pe David o victima prea usoara si si-a lasat coiful desfacut. Aceasta mica neglijenta l-a costat viata. 1 Sam.17:45-50. Pentru razboiul spiritual purtat împotriva puterii întunericului un bun ostas poarta un echipament complet.
Acest echipament este o armura spirituala formata din centura adevarului, platosa neprihanirii, scutul credintei , coiful mântuirii si sabia Duhului Lui Dumnezeu ! Efeseni 6:13-17. În cartea Apocalipsei descoperim biserici din Asia Mica, carora le lipsea parti importante din armura spirituala, fapt care le-a pricinuit rani sau chiar moartea spirituala. Ap. 2-3. Din acest vesmânt, ce îti lipseste , tie sau bisericii tale, astazi ? Daca ar initia diavolul un atac, care ar fi zona vulnerabila ? Fecioarelor neîntelepte le lipsea uleiul, fara de care toate celelalte piese de echipament ,erau fara pret.Caracteristic vremii din urma va fi lipsa dragostei Mat.24:12 , si a credintei Luca 18:8 . Tu porti acest vesmânt ?

Dar, oricât de instruit si de bine echipat ar fi, un bun ostas în armata spirituala a lui Dumnezeu,câstiga biruinta numai daca mentine legatura cu baza ! Apostolul Pavel descopera acest secret efesenilor spunându-le : ” Faceti în toata vremea , prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri “¦ ” Efeseni 6: 18. Un soldat rupt de comunicarea cu comandantul si cu ceilalti colegi, ratacit pe câmpul de batalie, este victima sigura. Diavolul a reusit sa rupa aceasta comunicare a omului cu Dumnezeu ,prin pacat. Desi legatura a fost restabilita prin Hristos , sunt atâtia cei care o neglijeaza. Viata de rugaciune personala este tot mai anemica. Iar în biserici rugaciunea a ajuns sa fie slujirea cea mai nedorita. Aratând valoarea legaturii cu Dumnezeu prin rugaciune apostolul Pavel foloseste imperative ce indica o masura întreaga : faceti în toata vremea, tot felul de rugaciuni, cu toata staruinta si pentru toti sfintii . Efeseni 3:18. De la cine primesti informatiile si planul cui îl aplici în trairea Ta ? Ce împiedica sau bruiaza legatura ta cu cerul ? De când n-ai mai primit un mesaj pe care Dumnezeu sa ti-l fi adresat direct tie ?

Oricine ai fi si oricât de echipat ai fi, numai legatura cu Dumnezeu te poate face bisruitor în lupta spirituala. Toate armele spirituale sunt defensive, pentru ca biruinta este deja câstigata prin jertfa Domnului Isus. El Prin puterea Lui Divina , prin jertfa de pe cruce, a desbracat domiiile si stapânirile întunericului, facându-le de ocara înaintea lumii. Col. 2:15.Aceasta biruinta o au doar cei care ramân în El ! Tu ce fel de ostas esti ? Dezertor ? Unul care lupta cu pumnul în vânt sau împotriva semenului ? Lasa-te instruit si echipat pentru ca sa fii un bun ostas , care în lupta spirituala sa fii todeauna biruitor. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.