Calendar de Misiune

0
65

Calendarul de Studiu : ” Biserica Misionara” : Planul Maret a lui Dumnezeu pentru Evanghelizarea Lumii este un proiect al Departementului de Misiune din cadrul Uniunii Biseriocilor Creștine Baptiste din România. Tinta acestui studiu se doreste a fi o pledoarie pentru Misiune prin Biserica Locala. Prin temele propuse intentionam sa descoperim împreuna conceptul biblic despre identitatea , rolul si functiunile Bisericii, punînd accent pe acele valori care vor ajuta biserica locala sa fie misionara.

Fara a avea pretentia unei abordari exaustive, dorim sa punem la îndemîna pastorilor, misionarilor si predicatorilor interesati , un numar de subiecte însotite de cîteva explicatii, pe care sa le poata folosi în pregatirea mesajelor pe care le vor prezenta bisericii în care slujesc, sub forma de predici sau studii biblice. Subiectele sunt aranjate avînd o tema saptamînala, în forma unui “Calendar de Misiune “.

Prin programul “Torta Misiunii” , în anul 2005 s-au desfasurat “Conferinte de misiune” în 40 de biserici din Romania. Aceste Conferinte au prilejuit un eveniment deosebit în care au fost implicati toti membrii acestor biserici. Am vazut cu ochii nostri ca Dumnezeu are si astazi oameni si biserici care sunt gata sa împlineasca “Marea Trimitere”, fiind pregatiti sa duca Evanghelia în orice localitate din Romania si pîna la marginile lumii.

Pentru ca Torta Misiunii , care a fost aprinsa la aceaste evenimente sa nu se stinga si pentru ca sa ajungm de la un eveniment , la o miscare de misiune si plantarea de noi biserici , am considerat ca este nevoie de un pas urmator.

Acest pas implica acest calendar de studiu intitulat ” Biserica Misionara” , ce urmeaza a fi tinut în cadrul unuia dintre serviciile divine saptamînale ale bisericii si cursuri specifice pentru misiune , destinate celor ce doresc sa fie dedicati acestei slujiri. Prin temele propuse dorim sa întelegem baza biblica a misiunii , sa învatam din experienta misiunii Bisericii Primare, si sa descoperim care sunt trasaturile specifice ale unei Biserici Misionare. Va încurajam ca în Biserica în care slujiti sa declarati anul 2006 “Anul Misiunii” si sa folositi temele din acest calendar si explicatiile de la fiecare subiect în pregatirea studiilor sau a predicilor pe care le veti prezenta , pentru ca si biserca voastra sa fie o Biserica Misionara.

Pentru informații,sau întrebari , precum si pentru obtinerea cursurilor : Primii pași : Mobilizeazati Biserica la Secerișul Domnului și Cum sa folosim Cubul pentru Evanghelizare , va rugam sa ne contactati la adresa simb@misiune.ro

Departamentul de Misiune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.