„Să fie asemenea chipului Fiului Său” (Romani 8:29)

Biblia spune: „Pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său”. Când citim versetele precedente din acest capitol, descoperim că Dumnezeu face lucrul acesta prin rugăciune. Asta te-ar putea încuraja să te rogi.

De multe ori nu ne rugăm pentru că nu credem că se va întâmpla ceva. Cu Dumnezeu, însă, se întâmplă ceva întotdeauna! Noi ne întrebăm: „Când vom vedea lucrarea Lui?” Ceea ce nu reușim să înțelegem este că El lucrează mereu. Când vorbim de rugăciune, El fie răspunde așa cum ai sperat, fie îți schimbă inima prin mijlocirea Duhului pentru a face ca rugăciunea ta să fie în armonie cu voia Sa.

Tu spui: „Dar nu văd nimic întâmplându-se.” Când pui în pământ o sămânță, a doua zi te aștepți să vezi o tulpină verde și frunze? Asta înseamnă că nu se întâmplă nimic? Nu, în pământ au loc o mulțime de procese pe care nu le vezi. Nu face greșeala de a crede că dacă nu vezi dovada că ceva se întâmplă, nu a venit încă vremea secerișului. Una din căile prin care Dumnezeu ne face mai asemănători cu Domnul Isus este ajutându-ne să ne rugăm așa cum S-a rugat Domnul Isus: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42).

Asta înseamnă că atunci când rugăciunea ta este după voia Lui, El lucrează deja fără ca tu să vezi ceva. Iar dacă rugăciunea ta nu este potrivită cu voia Sa, El va face ca cererea ta să se schimbe transformându-te pe tine.

Rugăciunile fără răspuns pot fi o binecuvântare la fel de mare precum cele ascultate, atunci când ele ne împiedică să încălcăm voia lui Dumnezeu. Și care e voia lui Dumnezeu? Să ne facă mai asemănători Domnului Isus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.