O4 Decembrie

1
34

“Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai înainte ca sa-I cereti voi.” Mat. 6:8

La prima ora de clasa de la colegiul la care tocmai fusese admisa, o eleva a trait o întâmplare deosebita. Când urma sa fie repartizata în banca, dirigintele clasei a întrebat-o cu cine ar prefera sa stea în banca: cu un baiat din Sud, sau cu unul din Nord.

Fiind nepregatita pentru a-si exprima o obtiune, eleva a întrebat: “dar care este diferenta?”

În acele momente, dirigintele i-a explicat ca baietii din sud sunt mai romantici, vor avea mai mult grija de tine si-ti vor vorbi totdeauna cu gingasie si mare atentie. Baietii din nord, sunt însa mult mai activi. Acestia sunt gata totdeauna sa faca ceva, ca sa te ajute în cele mai neasteptate situatii.

Dupa ce a cântarit bine cele doua alternative, elava a raspuns: daca trebuie sa-mi exprim o obtiune, as prefera un baiat din sud, dar care sa vina din cel mai de nord loc posibil!

Aceasta întâmplare sugereaza încurcatura pe care o traim deseori atunci când trebuie sa luam decizii majore în viata. Si noua ne place sa avem ce este mai bun din ambele alternative si sa beneficiem de lucrurile din ambele lumi; nu-i asa?

De multe ori ne dorim sa avem ceea ce este mai bun în aceasta lume, dar în acelasi timp nici sa nu pierdem ceea ce Dumnezeu ne-a pregatit pentru Împaratia Lui.

Desi alegerile implica o mare provocare, la acest Craciun trebuie sa fim pregatiti pentru a face o alegere buna. În aceasta vreme de advent a sarbatorii pentru care ne pregatim auzim cel mai fregvent întrebarea: ” ce-ti dopresti de Craciun?”

Mai important însa decât sa asteptam împlinirea dorintelor noastre, este sa ne întrebam:”de ce avem nevoie cu adevarat la Craciun, si ce ne ofera Dumnezeu la aceasta sarbatoare, pentru ca în avcest fel sa primim ceea ce este mai bun !”

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca la acest Craciun sa accept darul Tau, pentru ca sa pot primi astfel, binecuvântarea de care am atâta nevoie. Amin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.