Grupul Pugsie: NU TE TEME!

„Pentru ce sunteți așa de fricoși?” (Marcu 4:40)

Să-L urmezi pe Domnul Isus indiferent ce s-ar întâmpla înseamnă să treci prin furtuni. Când ai căzut în apă și începi să te afunzi, înveți lucruri despre Domnul pe care nu le-ai fi învățat niciodată în alte condiții.

La început, îți pui întrebarea: „Cum de am ajuns într-o așa încurcătură?” Apoi începi să vezi mâna Sa la lucru și ajungi să spui: „Cine este acesta de Îl ascultă chiar și vântul și marea?” Ucenicii au ajuns în cele din urmă în punctul în care își doreau să-L urmeze pe Domnul Isus fără nici un dubiu. Acesta este planul lui Dumnezeu și pentru tine.

„Nu te teme!” nu este o chemare la naivitate sau la ignoranță. Dumnezeu nu ne cere să uităm încercările pe care ni le aduce viața. Câtă vreme Petru s-a uitat țintă la Domnul Isus, valurile nu l-au clătinat. Așadar, uită-te la Dumnezeu, încrede-te în Cuvântul Său și adu-ți aminte de bunătatea Sa. Biblia spune: „Cu atât mai mult trebuie să ne ținem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtați de ele” (Evrei 2:1). Fă tot ceea ce trebuie pentru a privi țintă la Domnul.

C.S. Lewis a scris: „Stările sufletești se vor schimba, oricare ar fi orientările adoptate de minte. O știu din experiență. Acum că am devenit creștin, trec prin stări în care totul mi se pare improbabil: când, însă, am fost ateu, am trecut prin stări în care creștinismul mi se părea extrem de probabil… de aceea credința e o virtute atât de necesară: dacă nu-ți strunești stările sufletești, nu poți fi nici creștin sănătos, nici ateu sănătos, ci o creatură aflată în derivă, mânată de niște convingeri care se schimbă ca vremea și ca starea digestiei.

Prin urmare, trebuie să ne exersăm obiceiul credinței”. Așadar, cuvântul pentru tine astăzi este acesta:! ”Nu te teme!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.