EVITĂ AMESTECUL NEJUSTIFICAT

0
30


“Să vă vedeți de treburi, și să lucrați cu mâinile voastre”
(1 Tesaloniceni 4:11)

Nu prea ne pricepem să facem deosebirea între ajutor și amestec nejustificat! Să presupunem că doi oameni se află în conflict. Noi credem că suntem Crucea Roșie și oferim salvare. în cele din urmă, cu bunele noastre intenții făcute praf și cu dureri de cap spunem: “Nu mai fac așa ceva!” ““ până data viitoare, lată câteva limite sănătoase în relații.

Uneori, când doi oameni sunt supărați unul pe altul, ei implică o a treia persoană care să-i supravegheze, încercând să le diminueze stresul. Oricine ar fi persoana implicată, ea e prinsă la mijloc, se amestecă în problema lor nerezolvată și în cele din urmă devine cea care absoarbe șocul. Din nefericire, când încercarea acelei persoane de a salva eșuează, ea devine parte a problemei, făcând ca problema și persoanele implicate să se blocheze. Așadar, ce ar trebui să faci?

1) Dacă nu te pune Dumnezeu la miiloc. fereste-te să te implici! Biblia spune: “să vă vedeți de treburi, și să lucrați cu mâinile voastre”(1 Tesalo- niceni 4:11). Dacă numele tău nu este scris, nu ți-l scrie singur! încearcă să spui: “îmi pasă prea mult de amândoi ca să mai complic lucrurile cu sfaturi de amatori. Mă voi ruga ca Dumnezeu să vă dea înțelepciunea de a face ce este bine pentru amândoi”.

2) Păstrează o relație afectuoasă cu ambele persoane. Specialistul în relații, Edwin Friedman, spune: “Modalitatea de a aduce o schimbare într-o relație dintre două persoane este să ai o relație bine-definită cu fiecare în parte și să eviți să preiei responsabilitatea relației lor. Nu ține partea nimănui! Nu-i lăsa să te amestece și pe tine! Dacă încearcă, amintește-le că te rogi și că ai credința că Dumnezeu îi va ajuta să-și rezolve problema și ești încredințat că o va face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.