„Păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor” (Romani 6:12)

Când cineva spune: „Nu mă pot abține, așa sunt eu”, persoana aceea are dreptate, însă numai parțial! Cercetătorii au identificat peste o sută de gemeni identici care au fost separați la naștere. Ei au fost crescuți în culturi diferite, în religii diferite și în locuri diferite.

Prin compararea asemănărilor si deosebirilor dintre ei, s-a descoperit clar că aproximativ 70% din personalitatea lor – era moștenită. ADN-urile lor determina în ei calități precum creativitatea, înțelepciunea, bunătatea izvorâtă din dragoste, vigoarea, longevitatea, inteligența, chiar și bucuria de a trăi. Să ne uităm la gemenii Jim care au fost separați până la vârsta de douăzeci și nouă de ani.

Amândoi s-au căsătorit cu femei pe nume Linda, au avut câini cărora le-au dat numele Toy, au suferit de migrene, au fost fumători înrăiți, le plăcea berea, aveau mașină Chevy și erau ajutori de șerif. Personalitățile si atitudinile lor erau de fapt copii la indigo.

Ce înseamnă aceste descoperiri? Suntem noi niște marionete care joacă un rol prestabilit, fără a avea liber arbitru sau fără a putea face alegeri personale? Absolut deloc. Spre deosebire de animale, suntem capabili de a gândi rațional și de a acționa independent. Noi nu trebuie să reacționăm la toate pornirile noastre carnale, de exemplu, conform moștenirii noastre genetice.

Ereditatea ne poate purta într-o anumită direcție; însă impulsurile noastre pot fi ținute în frâu. Aici intervine nașterea din nou. Dumnezeu ne dă o nouă natură, dar si puterea de a o învinge pe cea veche.

Pavel vorbește despre acest lucru spunând: „Păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor, și să nu mai ascultați de poftele lui. Să nu mai dați în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca niște unelte ale nelegiuirii; ci dați-vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, din morți cum erați” (Rom. 6:12-13).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.