„Piciorul meu s-a ținut de pașii Lui; am ținut calea Lui, și nu m-am abătut de la ea” (Iov 23:11)

Multe strădanii din viața noastră dau greș dintr-un singur motiv – țintă ratată. Ne lăsăm distrași. Ralph Waldo Emerson a spus: „Concentrarea este secretul puterii în politică, în război, în comerț; pe scurt, în gestionarea oricărei activități umane.”

Care este lucrul asupra căruia trebuie să-ți concentrezi atenția? Misiunea ta! Iar când faci o greșeală, nu o îndepărta. Nu încerca s-o aperi. Nu irosi bani mulți din cauza ei. După ce ai făcut o greșeală, recunoaște-o. Dacă trebuie, caută iertare de la Dumnezeu și de la persoana pe care ai rănit-o. Iar când poți, încearcă să aduci despăgubiri.

Odată ce ai făcut aceste lucruri, concentrează-ti din nou atenția pe misiunea ta și mergi mai departe. Uită-te țintă la ceea ce dorești să faci. Niciodată nu vei întâlni pe cineva care s-a concentrat asupra zilei de ieri si a avut o zi de mâine mai bună.

John Foster Dulles, Secretarul de Stat sub președintele Eisenhower a remarcat: „Măsura succesului nu este dată de o problemă greu de rezolvat, ci dacă e aceeași problemă cu care te-ai confruntat și anul trecut”.

O problemă rezolvată este o rampă de lansare spre succesul de mâine, spre lucruri mai mari și mai bune. Cheia este concentrarea asupra lucrurilor pe care le înveți, nu asupra celor pe care le pierzi. Când faci lucrul acesta, deschizi ușa spre noi posibilități.

Dr. Norman Vincent Peale a spus: „Gândirea pozitivă reprezintă ceea ce gândești despre o problemă. Entuziasmul reprezintă ceea ce simți despre o problemă. Cele două laolaltă determină ceea ce faci cu problema.” Și asta e ceea ce contează cu adevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.