A FĂCUT-O PENTRU TINE! – 05 Aprilie 2018

0
79

 

„Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi” (2 Corinteni 5:21)

Soldații romani L-au țintuit pe Domnul Isus pe cruce, dar ce L-a ținut acolo? Biblia ne oferă răspunsul: „Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El”.

Motivul pentru care Domnul Isus nu a chemat o armată de îngeri ca să-L salveze, așa cum ar fi putut-o face, a fost pentru că a preferat să renunțe la viața Sa decât să renunțe la viață ta. Ne străduim să înțelegem o asemenea dragoste întrucât nu avem cu ce să o măsurăm sau s-o comparăm. Nimerii nu ne-a iubit ca Domnul Isus și nimeni nu ne va iubi vreodată! Prin răstignirea Lui putem „să ne apropiem, deci, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:16).

W. A. Criswell scrie: „L-am văzut pe Mântuitorul în vis. Avea spatele gol și un soldat își ridica mâna și cobora acele nuiele teribile. M-am ridicat, i-am prins mâna și i-am ținut-o. Atunci, soldatul s-a întors uimit si s-a uitat la mine. Si când m-am uitat la el, l-am recunoscut – eram eu”.

În filmul „Patimile” oameni din lumea întreagă au fost mișcați de scena crucificării. Povestirea a transmis două mesaje clare:

1) Acesta a fost prețul cerut pentru răscumpărarea fiecăruia dintre noi, preț pe care numai Domnul Isus l-a putut plăti.

2) De așa ceva avem nevoie ca să ne oprim și să ne gândim de fiecare dată când suntem ispitiți să păcătuim și să nu-L ascultăm pe Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.