9 Iulie

0
57

“Apoi a venit Îngerul Domnului, si S-a asezat sub stejarul din Ofra, care era al lui Ioas, din familia lui Abiezer. Ghedeon, fiul sau, batea grîu în teasc, ca sa-l ascunda de Madian. Îngerul Domnului i S-a aratat, si i-a zis: “Domnul este cu tine, viteazule!” Ghedeon I-a zis: “Rogu-te, domnul meu, daca Domnul este cu noi, pentru ce ni s-au întîmplat toate aceste lucruri? Si unde sînt toate minunile acelea pe care ni le istorisesc parintii nostri cînd spun: ,Nu ne-a scos oare Domnul din Egipt?’ Acum Domnul ne paraseste, si ne da în mîinile lui Madian!””Judecatori 6: 11-13

Pasajul biblic din aceasta zi îl prezintape Ghedeon ca un “om viteaz”. Dar cu toate acestea, atunci cînd Domnul i-a facut marea chemare, el nu era decît un simplu agricultor!

Ghedeon făcea parte dintr-o națiune înfrîntă, o familie neînsemnata, îsi pierduse credinta si nu mai avea nicio speranta! Poti sa crezi ca Dumnezeu ar putea folosi vreodata un astfel de om?  Mai mult însa decît atît, Domnul nu numai ca l-a ales pe Ghedeon, cel mai fricos dintre fiii lui Israel,  dar i-a si vorbit printr-un înger, spunîndu-i: “Domnul este cu tine, viteazule!”

Acesta este un alt exemplu prezentat de Sfînta Scriptura, prin care întelegemca Dumnezeu nu îi cheama pe cei echipati, ci îi echipeaza pe acei pe care îi cheama!

Crestine, diavolul vrea sa te descurajeze. El încearca orice cale pentru a te convinge ca nu vei putea sa te schimbi niciodata, spunîndu-ti ca nu mai sînt sanse pentru casnicia ta, pentru copii tai care nu se vor întoarce niciodata la Domnul, ca vei fi bolnav mereu si ca nu vei putea sa învingi frica. Si stii ceva? De mult prea multe ori ajungem chiar sa credem toate minciunile lui Satan!

Însa, stii ce e minunat la Domnul Isus? El nu ne vede cu aceeasi ochi cu care ne privim noi. Atunci cînd se uita la tine ca om credincios, Domnul Isus vede potentialul tau, tot asa cum Dumnezeu l-a vazut si în Ghedeon. Pentru a ne explica acest lucru, apostolul Pavel ne spune în Romani 8: 37: “sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.”

Daca esti un urmas al lui Hristos, trebuie sa încetezi sa mai crezi minciunile lui Satan si sa începi sa crezi ca esti puternic prin Isus Hristos! Începe sa crezi chiar din aceasta zi în acest Dumnezeu care poate face imposibilul si în viata ta!

Da, dusmanul tau este puternic, însa Dumnezeul tau este atotputernic. Aceasta înseamna ca nu exista problema, dificultate, pericol, prapastie, lupta cu care sa ai de a face si peste care sa nu poti trece împreuna cu El!

De aceea, bazeaza-te pe aceasta promisiune chiar azi!

DUMNEZEU NU PRIVESTE LA TINE ASA CUM PRIVESTI TU. CA SI CREDINCIOS, EL VEDE POTENTIALUL TAU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.