9 DECEMBRIE ““ PREDAREA (1)

0
41

– “La cuvântul Tău, voi arunca mrejile!” (Luca 5:5) –

Până nu acceptăm și nu cooperăm cu legea gravitației, nu putem zbura. Până nu acceptăm și nu cooperăm cu legea economiei, nu putem reuși în afaceri. Înțelegi ideea? Predarea față de Dumnezeu nu înseamnă slăbiciune, ci înțelepciune. Doar un nebun opune rezistență față de Dumnezeu deoarece e o luptă pe care nu o putem câștiga. Numai predându-ne Lui primim puterea de a reuși în ceea ce ne-a chemat El să facem. Predarea este demonstrată prin ascultare, înseamnă să spui “da, Doamne” la orice îti cere. A spune “nu, Doamne” este o contradicție. Cum putem să-L numim pe Isus “Domn” și să refuzăm să ascultăm de El? (Luca 6:46).

Petru a demonstrat adevărata predare când Domnul Isus i-a spus să mai încerce o dată. “Învătătorule toată noaptea ne-am trudit, și n-am prins nimic; dar, la cuvântul Tău, voi arunca mrejile'” După ce le-au aruncat, au prins o așa de mare mulțime de pești” (Luca 5:5-6). Oamenii predați ascultă de Dumnezeu chiar și când lucrurile nu par să aibă sens. Avraam l-a urmat pe Dumnezeu fără să știe unde îl va duce. Ana a așteptat momentul lui Dumnezeu fără să știe când va fi. Maria a așteptat o minune, fără să știe cum se va produce. losif a avut încredere în planul lui Dumnezeu fără să știe cum vor evolua lucrutile. Toți au fost deplin predați lui Dumnezeu și au ajuns să fie în top.

“De unde știu că sunt predat pe deplin?” întrebăm noi. Când ne bazăm pe Dumnezeu pentru rezolvarea lucrurilor în loc să încercăm să-i manipulăm pe ceilalți, să forțăm propria noastră agendă sau să controlăm situația. Nu trebuie să fim noi la cârmă, ci pur și simplu renunțăm și îl lăsăm pe Dumnezeu să acționeze după voia Lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.