9 August

0
45

“Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele în tara, pe care ti-o da Domnul, Dumnezeul tau.” Exod 20: 12

Cînd vine vorba despre a fi parinte, nu exista mame sau tati perfecti. Punct.

Doar cu ajutorul lui Dumnezeu poti creste copii care sa-L onoreze pe Domnul Isus. Aceasta înseamna ca lucrul pe care îl poti face tu este doar sa îi conduci pe copii tai la Dumnezeu. Daca ei îl vor iubi si îl vor onora ca Mîntuitor, atunci te vor respecta si pe tine.

Ca fiu sau fiica poti sa-ti onorezi parintii respectîndu-i, ascultîndu-i si ajutîndu-i în dragoste si cu stima.

Acesta este planul Domnului pentru fiecare dintre noi, indiferent de vîrsta pe care o avem. În timp ce înaintezi în viata, îti dai seama ca si parintii tai au avut esecuri si caderi. De altfel cu totii avem aceste probleme, nu-i asa? Dar cu toate acestea, trebuie sa continui sa-ti onorezi parintii aratîndu-le respectul cuvenit.

Daca relatia ta cu parintii tai nu a fost una buna, primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a-i accepta este sa îi ierti. Iar daca tu ai gresit fata de ei, sa îti ceri iertare. Trebuie sa-i ajuti pe parintii tai sa-si recapete încrederea, în special aceia care sînt singuri si lupta din greu pentru asi creste copiii.

Si bineînteles si copii adulti cu parinti batrîni ““ ar trebui sa îsi arate respectul pastrînd legatura cu ei, dîndu-le telefon, scriindu-le scrisori si vizitîndu-i si ajutîndu-i oridecîteori este nevoie.

Nu conteaza ce vîrsta au parintii. Tu trebuie sa ai grija de ei. Sfînta Scriptura spune în 1 Timotei 5: 8: “Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta, si este mai rau decît un necredincios.”

Începe de astazi sa împlinesti porunca de a-ti respecta si onora parintii si învata-ti copii sa faca acelasi lucru.

ÎTI ONOREZI PARINTII RESPECTÎNDU-I ASA CUM SE CUVINE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.