8 August

0
36

“Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile, si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna închinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este în casa ta. Caci în sase zile a facut Domnul cerurile, pamîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvîntat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.” Exod 20: 8-11

Cu totii trebuie sa recunoastem ca viata este grea! Pentru ca Dumnezeu stia cît de mult vom fi solicitati în viata aceasta, ne-a dat o porunca pentru ca sa nu fim prinsi de iuresul ei.

Cred ca lungimea acestei porunci, prin comparatie cu celelalte noua, ne arata cît de importanta este. În limba engleza avem 98 de cuvinte care subliniaza cît deimportanta este odihna”¦

Însusi Dumnezeu a împlinit aceasta porunca, prin faptul ca dupa cea creat totul în sase zile,  în a saptea zi s-a odihnit.

Dumnezeu stie ca unele luni sau saptamîni vor fi mai grele decît celelalte. De aceea ti-a dat o zi de odihna în fiecare saptamîna, sa-ti poti recapata puterile.

Din acest motiv Sfînta Scriptura ne spune ca Sabatul este o zi sfînta ““ o zi diferita, hotarîta de Dumnezeu pentru slava Sa.

Fiecare dintre noi avem nevoie de odihna ““ din punct de vedere intelectual, fizic si spiritual ““ si avem aceasta nevoie în fiecare saptamîna. Aceasta zi de odihna trebuie însa sa fie si ziua în care sa-i dam slava lui Dumnezeu si prin închinare sa ne recuperam puterea spirituala.

Vreau sa te încurajez astazi sa mentii balanta în viata ta. Viata nu înseamna doar munca. Daca nu-ti vei face timp sa-l lauzi pe Domnul si sa te bucuri de ziua de odihna pe care El ti-a dat-o ““ viata ta va deveni extrem de dificila.

Ia hotarîrea de a face o pauza în maratonul vietii, trage-ti respiratia, multumeste-I Domnului ca a fost alaturi de tine pîna în acest moment si reînnoieste-ti puterile.

DUMNEZEU TI-A DAT O ZI DE ODIHNA PE DRUMUL AGLOMERAT AL VIETII PENTRU CA SA-TI POTI TRAGE RESPIRATIA SI SA-TI RECAPETI PUTERILE. BUCURA-TE DE ACEASTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.