8 octombrie

0
43

“Cus a nascut si pe Nimrod: el este acela care a început să fie puternic pe pamînt. El a fost un viteaz vînator înaintea Domnului; iata de ce se zice: “Ca Nimrod, viteaz vînator înaintea Domnului.”Geneza 10: 8-9

În meditatia de ieri am privit catre locul numit Babilon “¦ un loc condus de un rege puternic si malefic numit Nimrod. El a fost de fapt, primul mare conducator al lumii.

Numele de Nimrod înseamna “cel razvratit”, iar acest personaj a fost un razvratit. Era un om puternic si tare, atît din punct de vedere fizic, cît si politic. Traducerea acestor versete surprinde ideea ca Nimrod considera ca Dumnezeu îl vedea ca fiind atotputernic ““ cu alte cuvinte, ca însusi Dumnezeu era impresionat de ceea ce reprezenta el.

Împaratul Nimrod reprezinta o foarte buna ilustrare a altui personaj asupra caruia Isus ne atentioneaza “¦ Anticristul. Nimrod era puternic si arogant, si a domnit peste intreaga lume, cunoscuta sub numele de Babilon. Anticristul se va ridica si el în timpul cel din urma, si va conduce lumea în mod arogant împotriva lui Hristos, si chiar îi va persecuta pe oamenii lui Dumnezeu.

Vedem din ce în ce mai mult spiritul lui Antihrist la lucru în zilele noastre, prin cei care se împotrivesc lui Hristos si credinciosilor. Dar, asa cum Dumnezeu si-a protejat întotdeauna oamenii, asa ne va proteja pe mine si pe tine în aceste timpuri în care traim, timpuri instabile si într-o oarecare masura înspaimîntatoare.

Ceea ce va îndemn în aceste momente este sa fim statornici si sa continuam sa luminam în aceasta lume care aluneca din ce în ce mai mult în prapastia adînca a întunericului. Rugaciunea mea pentru voi în aceasta zi este sa nu cedati în fata fricii care reuseste atît de usor sa acapareze lumea, ci dimpotriva, sa fiti martori puternci si tari ai lui Hristos si sa schimbati vieti!

FII TARE SUB PROTECTIA LUI DUMNEZEU, CA SA POTI FII O LUMINA ÎN LUMEA ÎNTUNERICULUI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.