8 IANUARIE CITEȘTE BIBLIA!

0
47

“Cuvântul Tău este o lumină pe cărarea mea” (Psalmul 119:105)

Când sunt întrebați: “Ce carte v-a influențat cel mai tare viața?”, majoritatea oamenilor spun că Biblia. Totuși, sub 14% dintre noi o citim în fiecare zi. Cum așa? Iată câteva din cele mai obișnuite scuze.

1) “Nu am timp”. Chiar așa? Multe din cărțile Bibliei pot fi citite între 10 și 45 de minute, altele în mai puțin de 20 de minute. Dacă citești un capitol pe zi din cartea Proverbe o poți termina în-tr-o lună, iar epistola lui Iacov în 5 zile.

2) “Nu știu de unde să încep”. Dacă ți se pare copleșitor să începi cu Geneza și să citești treptat, împarte-o în porțiuni mici. Alege o evanghelie și citește viața lui Hristos. Dar trebuie să începi!

3) “Nu este interesantă”.
Îți plac povestirile de dragoste? Citește cartea Rut. Cauți aventură? Încearcă Judecători sau Faptele Apostolilor. Îți place poezia? Citește Cântarea Cântărilor a lui Solomon. De la istorie la cum să facem asta”¦, totul este în Scriptură.

4) “Nu e suficient că merg în fiecare săptămână la biserică?”
Billy Graham spune: “Biblia este harta rutieră a vieții, iar când pastorul accentuează care este cea mai bună cale pe care să o alegi, înveți că navighezi prin întorsăturile și încurcăturile vieții”.

 5) “Mă face să mă simt stingherit”. Când nu știi ce spune de fapt Cuvântul lui Dumnezeu, este ușor să-l identifici cu expe­riențe negative și cu ipocrizia pe care ai observat-o, și apoi să arunci totul deoparte. Fără îndoială, Biblia te confruntă cu adevăruri grele: “Cuvântul lui Dumnezeu “¦ judecă simțirile și gândurile inimii” (Evrei 4:12). Îți face o cercetare pe de-a-ntregul. Dar vei descoperi cine ești, ce ești chemat să faci și primești putere pentru aceasta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.