8 APRILIE – PROCESUL ZDROBIRII

0
61


– “Vie împărăția Ta. Facă-Se voia ta”
(Matei 6:10)-

În procesul de zdrobire intenția lui Dumnezeu nu este să-ți distrugă voința, ci s-o redi-recționeze; nu vrea să-ți ia valoarea de sine, ci să te ajute să vezi că El este sursa valorii tale. Cei trei sute de soldați ai lui Ghedeon au trebuit să-și spargă ulcioarele, ceea ce i-a făcut vulnerabili la atac înainte ca făcliile din ele să lumineze și dușmanul să fie înfrânt (Judecători 7). Elisei a tre­buit să-și părăsească boii, care reprezentau siguranța lui financiară înainte să se califice pentru a primi o porție dublă din Duhul lui Dumnezeu (1 împărați 19:19-21). Maria a trebuit să spargă vasul de alabastru, care reprezenta zestrea ei și speranța la o căsătorie, pentru a primi cea mai mare laudă din partea lui Hristos (Marcu 14:3-9). Zdrobirea costă: ea se petrece în etape.

Etapa 1: Pocăința. După aventura cu Batșeba, David s-a rugat: “Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit” (Psalmul 51:17).

Etapa 2: Disciplina, “mă port aspru cu trupul meu, și-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat” (1 Corinteni 9:27).

Etapa 3: Intimitatea. Îți place rugăciunea și Cuvântul lui Dumnezeu pentru că te “conectezi” cu El prin ele. Dar tu va trebui să te lupți cu lucrurile din jur care îți distrag atenția de la un timp petrecut în prezența Lui și să te lupți cu firea din tine pentru a rămâne acolo. Adevărata problemă cu zdrobirea este supunerea înaintea lui Dumnezeu. Dick Rasanen scrie: “Dragă Dumnezeule, mi-e ușor să fiu eu în control. Mi se pare atât de dureros să realizez că nu, eu, sunt în control. Ajută-mă să știu când spunând “eu mă predau aici” este o mărturisire și nu doar un mod de a evita responsabilitatea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.