7 Septembrie – Un ajutor la îndemână

0
58

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru,
un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.
(Psalmul 46:1)

“De ce nu m-a ajutat Dumnezeu mai devreme?” Aceasta este o întrebare care se pune deseori, dar nu este voia Lui să acționeze după programul nostru. El dorește să te schimbe prin necazul acesta și să te facă să înveți o lecție din asta. El a promis: “voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi” (Psalmul 91:15). El va fi cu tine în strâmtorare toată ziua și toată noaptea. După aceea, El te va scoate din ea, dar nu înainte ca tu să încetezi să mai fi neliniștit și îngrijorat din cauza ei și să devii calm și liniștit. Atunci El va spune: “Ajunge”.

Dumnezeu folosește necazul ca să-i învețe pe copiii Săi lecții prețioase. Dificultățile sunt făcute să ne educe, și când lucrarea lor bună s-a împlinit, vom primi o răsplată glorioasă prin ele. Există o bucurie dulce și o valoare reală în dificultăți, pentru că El le privește nu ca dificultăți, ci ca oportunități. selectat

Nu întotdeauna scoși DIN vremurile noastre de necaz,

Și din luptele aprige și cumplite,

Ci ÎN ““ mai adânc ÎN ““ pentru odihna noastră sigură,

Locul păcii noastre, în El.
Annie Johnson Flint

Odată am auzit următoarea afirmație de la un bătrân simplu, și n-am uitat-o niciodată: “Când Dumnezeu te încearcă, este timpul potrivit să-L încerci, punând la încercare promisiunile Sale și apoi cerând de la El exact ceea ce încercările tale au făcut necesar”.

Există două căi de a ieși dintr-o încercare. Una este pur și simplu să încerci să scapi de încercare, și apoi să fii mulțumitor când s-a terminat. Cealaltă este să recunoști încercarea ca fiind o provocare de la Dumnezeu ca să ceri o binecuvântare mai mare decât ai experimentat vreodată înainte, și s-o accepți cu plăcere ca o oportunitate de a primi o măsură mai mare din harul divin al lui Dumnezeu.

În felul acesta, chiar și Adversarul devine un ajutor pentru noi, și toate lucrurile care par să fie împotriva noastră ajung să ne ajute pe drum. Cu siguranță, aceasta vor să spună cuvintele: “În toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit” (Romani 8:37).

A. B. Simpson

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.