7 NOIEMBRIE Al GRIJĂ CE ANGAJAMENT ÎțI IEI!

0
49

“Care este cea mai mare poruncă?” (Matei 22:36)

Când Domnul Isus a fost întrebat: “Care este cea mai mare poruncă?” El a răspuns: “Să iubești pe Domnul”¦ și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22:37-39). Așa că cele mai mari angajamente ale noastre trebuie să se bazeze pe această cea mai mare poruncă. Problema e că ne încurcăm în lucruri care ne împiedică să facem așa. Biblia spune: ” Nici un ostaș nu se încurcă cu treburile vieții, dacă vrea să placă celui ce l-a scris la oaste” (2 Timotei 2:4). Cu alte cuvinte, ai grijă ce angajamente îți iei. Există trei feluri de angajamente:

1) Angajamente impresionante. Cum ar fi căsătoria sau cumpărarea unei case. Din păcate nu ne gândim la costurile ascunse. Când cumpărăm o casă ne gândim numai la suprafețe în plus, nu la orele în plus pe care le petrecem în fiecare zi ca s-o întreținem sau la timpul petrecut departe de familie.

2) Angajamente de rutină. Acestea pot părea firești, însă nu le subestima puterea. Orice părinte care și-a înscris copilul într-o echipă sportivă cunoaște consumul de timp al angajamentelor de rutină.

3) Angajamente nerostite. Acestea sunt angajamentele pe care le luăm față de noi înșine, dar pe care nu le respectăm. În viață, angajamentele impresionante au parte de cea mai mare atenție a noastră, dar cele de rutină ajung să ne controleze. Pentru că sunt atât de multe, apar zilnic și fiecare în parte pare atât de mic, nu simțim distanța ce crește între ceea ce spunem că înseam­nă cel mai mult pentru noi și ce facem de fapt cu viețile noastre. Așa că Domnul Isus a simplifi­cat foarte tare situația: “Să iubești pe Domnul”¦ și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22:37-39). Când îți cântărești viața după această măsură, ai șanse mai mari de a trăi luându-ți angajamentele corecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.