7 August

0
43

“Sa nu iei în desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua în desert Numele Lui.” Exod 20: 7

A treia porunca din decalog ne îndeamna sa nu luam numele lui Dumnezeu în desert. Iar versetul de astazi ne arata ca acesta înseamna mult mai mult decît a nu folosi numele Domnului în mod batjocoritor.

Dar sa ne gîndim putin la acest lucru. Poti încalca aceasta porunca si atunci cînd participi la închinare cu ipocrizie sau te rogi cu rautate”¦

Numele de Dumnezeu ne arata caracterul, reputatia si autoritatea pe care o are Cel caruia îi este atribuit. De aceea gloria Lui e pusa în joc atunci cînd îi invocam numele. El ne promite însa binecuvîntare dupa binecuvîntare daca îi folosim numele dupa voia Sa.

Iei numele lui Dumnezeu în mod serios?

În primul rînd iubeste numele lui Dumnezeu. Foloseste-l cu grija si întelepciune, ca si cum ar fi unact de închinare. Si crede deplin în Dumnezeu atunci cînd îi folosesti numele.

În al doilea rînd traieste cu demnitatea ceruta de numele de Dumnezeu. Scriptura ne îndeamna în 2 Timotei 2: 19: “Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita, avînd pecetea aceasta: “Domnul cunoaste pe cei ce sînt ai Lui”; si: “Oricine rosteste Numele Domnului, sa se departeze de faradelege!”” Acest verset ne spune în mod direct sa nu ne implicam în fapte rele. Daca slavesti numele lui Dumnezeu, atunci nu-l fa de rusine prin actiunile si vorbele tale.

Si în ultimul rînd sprijina-te si încrede-te în numele lui Dumnezeu. Iubeste si respecta valoarea acestui nume. Domnul Isus a spus în Ioan 14: 14: “Daca veti cere ceva în Numele Meu, voi face.”

Daca ai luat vreodatanumele lui Dumnezeu în desert, cere-i iertare. Lauda-l si cere-I ajutor. Poti sa îllauzi pe Dumnezeu, sau sa îl blestemi pe Dumnezeu. De aceea fii atent si alege sa-L lauzi pe Dumnezeu astazi si în fiecare zi!

Daca respecti numele lui Dumnezeu si tu vei primi respectul celor din jurul tau.

DUMNEZEU PROMITE BINECUVÎNTARE DUPA BINECUVÎNTARE ATUNCI CÎND FOLOSIM NUMELE LUI ÎNTR-UN MOD CORECT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.