6 Ianuarie

3
45

“Cuvîntul tau este o candela pentru picioarele mele, si o lumina pe cararea mea.” Psalm 119: 105

În Efeseni 6: 10-12, apostolul Pavel spune: “Încolo, fratilor, întariti-va în Domnul si în puterea tariei Lui. Îmbracati-va cu toată armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept împotriva uneltirilor diavolului. Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sîngelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stapînitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sînt în locurile ceresti.”

Un lucru vital, pe care trebuie sa îl facem pentru a ne împotrivi cu tarie în lupta spirituala este acela de a ridica Sabia Duhului Sfînt, care este Cuvîntul Domnului Dumnezeu. Începutul unei vieti dedicate în totalitate lui Dumnezeu e atunci cînd decizi sa ridici zi de zi sabia sfînta.

În 2 Timotei 3: 16 ni se spune: “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa învete, sa mustre, sa îndrepte, sa dea întelepciune în neprihanire”.
Biblia nu este o carte insuflata de om. Ea este o scriere divina! Si mai important, e creata pentru a împlini nevoile tale spirituale!

Din acest motiv, doresc sa te încurajez sa ai un timp de devotiune si de disciplina atunci cînd îti dedici timp citirii Cuvîntului lui Dumnezeu, atunci cînd te rogi si roaga-l pe Dumnezeu sa îti vorbeasca prin Sfînta Scriptura.

Vreau sa te îndemn sa porti Biblia lînga tine atunci cînd mergi sa te întîlnesti cu alti credinciosi. Ia-ti Biblia la biserica! Ia-ti si un pix cu tine, pentru a putea sublinia versetele importante si pentru a-ti lua notite. Nu te transforma într-un ascultator pasiv, uituc, ci fii un ucenic activ!

Asa cum se întîmpla si cu sanatatea ta fizica, se poate intîmpla si sanatii tale spirituale. Îti poti deteriora sanatatea spirituala, daca o neglijezi.

Asa ca, asemenea lui Timotei, care ne încurajeaza în 1 Timotei 4 îti spun si eu:”Fii cu luare aminte asupra ta însuti si asupra învataturii”. Acesta este singurul mod în care vei reusi sa învingi; prin puterea lui Dumnezeu vei fi un bun martor al Sau si te vei împotrivi lucrarii celui rau, tare în credinta! Doar prin Cuvîntul Domnului vei învinge în luptele spirituale cu care te înfrunti în fiecare zi!

CEA MAI BUNA APARARE ÎMPOTRIVA ATACURILOR CELUI RAU ESTE CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU”¦ASA CA IA-L ÎN MÎNA SI FOLOSESTE-L!

3 COMENTARII

  1. Una dintre stratagemele Satanei este sa-i faca pe credinciosi sa se indoiasca de mintuirea lor.A fi sigur ca esti mintuit inseamna sa ai aceasta certitudine si sa fii elibberat de indoiala EFESENI 1;7In EL avem rascumpararea, prin singele Lui iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului sau..”VOI SUNTETI PAZITI DE PUTEREA LUI DUMNEZEU, PRIN CREDINTA, PENTRU MINTUIREA GATA SA FIE DESCOPERITA IN VREMURILE DE APOI 1PETRU 1;5

  2. Important: Daca treci prin Biblie de multe ori, intreaba-te de cate ori a trecut ea prin tine:)
    Nu stiu de unde a gasit Pavel atata putere sa se trateze cu “neglijenta” cu trupul lui (batut…. si nu pe umar pentru incurajare sau pentru inzestrarea sa) sau chiar sa fie dat anatema pentru fratii lui, Petru la fel, Domnul Isus ar parea fara de inteles, sa lase Cerul LUi frumos si sa ajungi atat de jos, batut, scuipat si cu trupul frint… Neglijenta lor a fost binecuvintarea noastra….
    Si daca Dumnezeu te aduce in situatii in care trebuie sa iti pui trupul ca o jertfa pentru ca sufletul celui drag sa fie smuls din intuneric si inca te mai menajezi,inseamna ca nu te-ai simtit iubit niciodata… trebuie sa stai mai mult pe genunchi si apoi sa citesti Biblia, ca Dumnezeu sa deschida mintea sa pricepi Scripturile.

  3. sa stii ca e nevoie printre tineri si aici ma refer barbati care dau inapoi in ziua de azi ..indiferent de lupte ,sunt atat de putini si nici nu se vad,trebuie sa ne ridicam ca si preoti,oameni sfintiti,inca il avem pe Dumnezeu, as aprecia daca ai indemna barbatii in spcial si ai avea un mesaj clar pentru noi,cred ca vei gasi indemnul potrivit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.