6 APRILIE – CARE E VISUL TĂU (2)

0
40

-“Paharnicul și pitarul împăratului”¦ au visat”¦ amândoi câte un vis (Ceneza 40:5)-

Când ai un vis:

1) Trebuie să cultivi compania altor visători. Interpretând visele paharnicului și pitarului, Iosif i-a fost prezentat lui Faraon, care a avut și el un vis, unul care i-a schimbat viața lui Iosif. Așa că zidește relații cu oameni care au și ei un vis, care îți întăresc credința și te formează ca persoană. “După cum ferul ascute ferul, tot așa și omul ațîță “¦ alt om” (Proverbe 27:17).

2) Trebuie să înveți și să aduci rod. Disponibilitatea ta de a ierta și de a uita te eliberează de trecut; disponibilitatea de a încerca ceva nou îți deschide ușa spre viitor. “Uitând ce este în urma mea, și aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:13). “Uitarea” și “aruncarea” nece­sită acțiune succesivă: “uită” și apoi aruncă-te! Când refuzi să treci peste un lucru, el te va do­mina. Ceea ce refuzi să uiți te va trage ca o bilă și te va înlănțui toată viața. “Dar am încercat să uit, dar nu pot”. Dumnezeu te va ajuta! “losif a pus întâiului născut numele Mânase (Uitare) “căci” a zis el “Dumnezeu m-a făcut să uit toate necazurile mele și toată casa tatălui meu.” Și celui de-al doilea i-a pus numele Efraim (Rodire) “căci” a zis el “Dumnezeu m-a făcut roditor în țara întristării mele” (Geneza 41:51-52).

Observă cuvintele “Dumnezeu m-a făcut”. Dumnezeu te poate ajuta să treci peste toate și să mergi mai departe. “înseamnă că nu-mi voi mai aduce aminte de acel eveniment?” Nu, aceea e amnezie. înseamnă că nu vei mai dori să-ți amintești de el. Dumnezeu îți va da capacitatea de a-l cataloga altfel, câștigi înțelepciune și devii persoană de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.